Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mexicaanse tostada’s

Kies vanavond voor Mexicaans met deze vegetarische tostada’s! Tostada’s zijn heerlijke, krokant gebakken tortillawraps, meestal gefrituurd, en worden belegd met diverse toppings. Het is een echt Mexicaans streetfood gerecht en je komt het dan ook overal tegen in Mexico! In dit recept gaan we voor tostada’s met avocado, zure room, zwarte bonen én ananas.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mexicaanse tostada’s

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tortillawraps op een ovenrooster, zorg dat ze elkaar niet raken. Bestrijk de wraps met de helft van de zonnebloemolie. Bak 3 min. in de oven, draai om en bak nogmaals 3 min.
2
Schil ondertussen de avocado en verwijder de pit. Snijd de helft van de limoen in partjes, pers het sap uit de rest van de limoen. Pureer de avocado samen met het limoensap en de zure room met behulp van een staafmixer of blender tot een spread.
3
Spoel de zwarte bonen onder stromend water. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in blokjes. Meng de zwarte bonen en tomaat met de rest van de zonnebloemolie en de helft van de chimichurri kruiden. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in de oven.
4
Snijd ondertussen de ananas in blokjes. Pel en snipper de ui. Pluk de takjes koriander en hak fijn. Meng de ananas, ui, koriander en de rest van de chimichurri kruiden.
5
Verdeel de avocado spread over de tortillawraps. Verdeel de bonen en tomaten over de spread, gevolgd door de ananas salsa. Serveer met een partje limoen.

Een traditioneel gerecht uit Mexico

Tostada’s is een traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een knapperige tortilla die meestal gemaakt is van maïs. De tortilla wordt gefrituurd of geroosterd tot hij knapperig wordt. Vervolgens wordt de tortilla bedekt met verschillende toppings, meestal bonen, vlees, groenten, kaas, salsa en guacamole.

Tostada’s kunnen zowel als voorgerecht, hoofdgerecht of snack worden gegeten. Ze worden vaak geserveerd als streetfood in Mexico en zijn populair in de Mexicaanse keuken over de hele wereld.

Het leuke aan tostada’s is dat je ze kunt aanpassen aan je eigen smaak. Je kunt verschillende soorten vlees gebruiken, zoals rundvlees, kip of varkensvlees, of juist gaan voor een vegetarische variant met bijvoorbeeld plantaardig gehakt of vegetarische kipstukjes. Je kunt ook kiezen uit verschillende soorten toppings, zoals gesneden sla, tomaten, ui, zure room, jalapeño’s en koriander.

Het is eigenlijk de bedoeling dat je dit gerecht uit de hand eet zónder dat de wrap breekt en de vulling en al op je bord (of op de grond) valt. Geloof ons: dit is moeilijker dat je denkt! Mexicanen schijnen hier een aangeboren talent voor te hebben, want dit gebeurt ze zelden. Voor ons is het een grotere uitdaging, durf jij dit aan?

Meer gerechten uit de Mexicaanse keuken

Wil je nog meer lekkere gerechten proberen uit Mexico? Bekijk al onze Mexicaanse recepten, kies je favoriet en sla ze op in je persoonlijke receptenboek met een gratis account op Eatertainment. Van een klassieke nachoschotel tot Mexicaanse viswrap met bonensalsa en rode kool, je vindt het allemaal op Eatertainment!

Naast de Mexicaanse keuken is er inspiratie uit allerlei verschillende landen. Heb je al eens op onze pagina van wat eten we vandaag gekeken voor nog meer inspiratie?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via