Zelfgemaakte Vissticks Met Bloemkoolpuree
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zelfgemaakte vissticks met bloemkoolpuree

Vissticks, stiekem houden we daar allemaal wel van! Je maakt ze gemakkelijk zelf met kabeljauw, panko – knapperig, luchtig paneermeel – en specerijen. Serveer het met een lekkere bloemkoolpuree en je avondmaal is compleet.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept zelfgemaakte vissticks met bloemkoolpuree

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg wat zout toe. Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes. Kook in 10 minuten zacht in het kokende water. Giet de bloemkoolroosjes af, voeg nootmuskaat en zuivelspread toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
2
Hak de peterselie fijn. Meng de panko met ¾ van de peterselie, cayennepeper en wat peper en zout. Klop het ei los in een kommetje.
3
Snijd de kabeljauw in repen van ongeveer 6-7 cm lang en 2 cm breed. Haal de reepjes kabeljauw door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het pankokruim.
4
Verhit de boter boter in een koekenpan en bak de vissticks op hoog vuur krokant en goudbruin. Laat de vissticks nog 4-5 minuten nagaren in de oven.
5
Serveer de vissticks met een beetje ravigotesaus en een flinke lepel bloemkoolpuree. Garneer de bloemkoolpuree met geraspte oude kaas en de rest van de fijngehakte peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Soja
  • Gluten
  • Melk
  • Ei
  • Selderij
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via