Fish & Chips met bierbeslag en ravigottesaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Fish and Chips met bierbeslag en ravigottesaus

Fish & chips in een nieuw jasje! Het beslag voor de vis maken we namelijk met bier voor een unieke smaak. Met het bier kan je variëren; bokbier in de herfst of een zomerse witbier voor de warmere dagen. Welk bier je ook kiest, het smaakt samen met zelfgemaakte ravigottesaus heerlijk met verse frites!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten voor de friet
Voor het ravigottesaus recept
Fish
Ter garnering

Recept fish and chips met bierbeslag en ravigottesaus

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de aardappelen doormidden en daarna in kwarten. Vul de frituurpan (of diepe kookpan) met de zonnebloemolie en verwarm tot 130 ºC. Zet een met keukenpapier bedekte schaal klaar. Voeg de friet in delen toe aan de olie en frituur 5 min., haal uit de pan en laat uitlekken op het keukenpapier.
2
Zelf de ravigottesaus maken: Snijd de peterselie, bieslook, augurken en kappertjes fijn. Meng dit samen met de mayonaise, crème fraîche, mosterd, peper en zout en zet weg.
3
Strooi 1/5 deel van de patentbloem met de helft van het peper en zout op een bord. Halveer de vis over de lengte. Rol de vis door de bloem zodat deze overal is bedekt.
4
Voeg de resterende patentbloem, peper, zout, en de eidooiers toe aan een beslagkom. Klop met een garde tot een glad beslag. Voeg het bier langzaam toe en klop totdat je de dikte van slagroom hebt.
5
Verhit de frituurpan tot 190ºC. Laat de friet in de olie glijden en bak 3 min. totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Haal uit de pan en laat uitlekken op het keukenpapier, zet vervolgens in de oven zodat de friet warm blijft.
6
Haal ieder stuk vis door het bierbeslag. Zorg dat de vis overal goed bedekt is met het beslag. Bak 4 min. in de frituurpan totdat de vis bruin, knapperig er gaar is. Haal uit de pan en leg op keukenpapier.
7
Snijd de citroen in parten en de peterselie fijn. Serveer de vis met de friet, ravigottesaus, citroen en peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Ei
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via