Fish & chips in een nieuw jasje! Het beslag voor de vis maken we namelijk met bier voor een unieke smaak. Met het bier kan je variëren; bokbier in de herfst of een zomerse witbier voor de warmere dagen. Welk bier je ook kiest, het smaakt samen met zelfgemaakte ravigottesaus heerlijk met verse frites!
Klassieke vissoorten die worden gebruikt voor fish and chips zijn kabeljauw of schelvis. Ook is het mogelijk om andere soorten vis te gebruiken, zoals heek, wijting, koolvis of scholfilet. Wel is het belangrijk om verse vis te gebruiken. Diepvriesvis is namelijk te ‘nat’ om er fish and chips van te maken. In ons eigen fish and chips-recept gebruiken we kabeljauwfilet.
De Engelsen strooien ook nog wat zout en een paar druppels azijn over de gefrituurde vis. Fish and chips wordt traditioneel geserveerd met een erwtenpuree (mushy peas), en tartaarsaus (tartaresauce).
Op zoek naar inspiratie voor andere recepten? Bekijk onze lekkere recepten pagina en kies jouw favoriete gerechten uit!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment