• Home
  • Koken met limoncello

Koken met limoncello

Limoncello is een populaire Italiaanse drank die de harten van velen wereldwijd heeft veroverd. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze drank gemaakt met citroenen (en dan met name de schil). Het allerlekkerste is limoncello ijskoud, dus zet de fles maar alvast in de vriezer.

Drink de limoncello als digestief in een klein borrelglaasje, in een cocktail of kook of bak er wat lekkers mee! Wat dacht je van een limoncello tiramisu? De mogelijkheden met limoncello zijn eindeloos!

Limoncello Workshop

Creatief met limoncello

Een glaasje limoncello ziet er natuurlijke hartstikke zomers uit. Je wordt gelijk vrolijk van de mooie gele kleur. Toch staan we er niet vaak bij stil dat je hartstikke creatief kan zijn met limoncello. Zo is het goed te verwerken in zomerse desserts, maar ook in hartige recepten is de Italiaanse drank een ster. Durf dus je creativiteit er op los te laten en verwerk dit zomerse drankje eens wat vaker in je zomerse gerechten. Familie en vrienden zullen versteld staan!

Limoncello recepten

Bo van Beaufood heeft een heerlijk menu ontwikkeld met limoncello. Van een voorgerecht met ceviche tot het nagerecht van tiramisu. Sluit de avond af met een lekkere limoncello cocktail.

Limoncello workshop

Koreman's Limoncello

In de recepten gebruiken we Koreman’s Limoncello: een puur, ambachtelijk drankje gemaakt van biologische citroenen. Frank en Thom Koreman, oprichters van Koreman’s, zijn een aantal jaar geleden begonnen met limoncello maken. Deze hobby is ondertussen uitgegroeid tot een onderneming waarbij de broers zelfs de International Wine & Spirit Competition (IWSC) Award op hun naam hebben staan.

Naast limocello biedt Koreman’s andere cello’s, zoals de yuzu of sanguin variant. Benieuwd? Bekijk meer informatie of bestel een cello.

Meer weten over Limoncello?

Limoncello is een drankje wat perfect past bij warme zomeravonden. Maar op welke temperatuur drink je limoncello nou het beste? En wat schuilt er achter die Italiaanse drank met prachtige gele kleur? Nou, heel mooi vakmanschap kunnen we verklappen. Ben je nieuwsgierig geworden? Wij vertellen je er alles over. Bekijk snel het artikel en laat je inspireren!

Koken met limoncello
Koken met limoncello
Koken met limoncello
Koken met limoncello

Een recept om uit te pakken

Op zoek naar hét gerecht met limoncello? Ga voor de ceviche in limoncello tijgermelk! De tijgermelk geven we een verrassende twist door er limoncello aan toe te voegen. Ontzettend smaakvol én het complete gerecht ziet er prachtig uit!