Limoncello tiramisu
Niveau
Beginner
Tijd
15 min

Limoncello tiramisu

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Zet een 100 ml sterke koffie en roer daar 1 eetlepel suiker en 50 ml limoncello door. Laat volledig afkoelen.
2
Mix in een kom de mascarpone samen met de kwark, lemon curd en de overige 3 eetlepels limoncello.
3
Breek 12 lange vingers in twee. Schenk de afgekoelde limoncello koffie in een diep bord.
4
Zet vier kleine glaasjes klaar en begin met een klein beetje van het mascarpone mengsel. Dip de lange vingers een paar seconden (niet langer want dan worden ze te zacht!) in de limoncello koffie en leg ze op de mascarpone. Druk zachtjes aan. Herhaal deze stap nog eens en eindig met een laag mascarpone.
5
Hak twee lange vingers tot kruim. Garneer de tiramisu voor het opdienen met de kruimels en een klein dotje lemon curd.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Marijke
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Cuisine
Italiaans
Soort
Taartjes
Desserts
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via