Koreaanse Gourmet

Koreaans gourmetten

spiesjes van sliptong

Van hotpot tot malse ribs: de Koreaanse keuken is populairder dan ooit! Logisch dat we dit jaar dan ook Koreaans gaan gourmetten. Op deze pagina zetten we vleesrecepten, Koreaanse bijgerechten en passende sausjes op een rij. Waan je in Oosterse sferen en ga voor een gourmetavond met een twist!

Hotpot Koreaanse gourmet

Hotpotten maar

Wil jij eens iets anders dan een standaard gourmetschotel? Kies dan eens voor de hotpot! Het is makkelijk, gezellig én lekker. Haal je favoriete ingrediënten in huis, maak 2 verschillende bouillons en geniet van een Aziatische fondue. Staat alles klaar? Hotpotten maar!

Bulgogi Koreaans Gourmet

Bulgogi met shiitake

Populair in Korea en nu ook in Nederland: Bulgogi. De dunne plakjes gesneden rundvlees met een simpele marinade mogen niet ontbreken tijdens een Oosterse gourmetavond. Marineer minimaal 30 min. van tevoren het vlees en verbaas je gasten met supermals en smaakvol bulgogi.

Om je vingers bij af te likken

Probeer verschillende Koreaanse gerechten uit met gourmetten, zoals deze spiesjes van sliptong en garnaal, Koreaanse kiptaco’s of krokante bibimbap springrolls. Laat het bestek halverwege en eet het lekker met de hand!

Koreaanse ribs

Voor de vleesliefhebber

Het vergt wat voorbereiding, maar deze malse Koreaanse ribs zijn voor de meeste vleesliefhebbers een droom. Doordat het vlees langzaam wordt gegaard, is het supermals en valt het zo van het bot af. Bak de ribbetjes nog kort op de bakplaat en strooi wat bosui en sesamzaad over het vlees.

Kimchieboter

Smaakmaker die niet mag missen

Heb je een gerecht gemaakt, maar mis je net dat beetje extra? Geef het dan wat meer pit met Koreaanse Kimchiboter! Door de verschillende smaakmakers is deze zelfgemaakte boter verrukkelijk.

Pinot Noir
Wijntip van Yves

Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir

Bij het Koreaans gourmetten breng je veel smaken samen. Van zoet, tot zout en uiteraard pittig. Niet altijd makkelijk om daar een passende wijn bij te vinden. Wat in mijn optiek altijd goed werkt is kiezen voor een soepele rode wijn met veel fruitintensiteit en weinig zuren. Het liefst in de stijl dat je de wijn ook nog een beetje kunt terug koelen voor het verfrissende element. De Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir voldoet perfect. Deze licht houtgerijpte Pinot uit het Argentijnse Mendoza barst van het rijpe kersenfruit en past zich moeiteloos aan bij de vele smaken die ter tafel komen. Serveer de wijn bij voorkeur op een graad of 16.

Koreaans recept

De Koreaanse keuken staat bekend om pittige gerechten. Deze smaak wordt vaak wel wat geneutraliseerd met zoete smaken en sesamolie. Deze Koreaanse ribs hebben juist een wat meer zoete marinade, gemaakt van honing, sesam en basterdsuikers. Smakelijk!