Van hotpot tot malse ribs: de Koreaanse keuken is populairder dan ooit! Logisch dat we dit jaar dan ook Koreaans gaan gourmetten. Op deze pagina zetten we vleesrecepten, Koreaanse bijgerechten en passende sausjes op een rij. Waan je in Oosterse sferen en ga voor een gourmetavond met een twist!
Het vergt wat voorbereiding, maar deze malse Koreaanse ribs zijn voor de meeste vleesliefhebbers een droom. Doordat het vlees langzaam wordt gegaard, is het supermals en valt het zo van het bot af. Bak de ribbetjes nog kort op de bakplaat en strooi wat bosui en sesamzaad over het vlees.
Bij het Koreaans gourmetten breng je veel smaken samen. Van zoet, tot zout en uiteraard pittig. Niet altijd makkelijk om daar een passende wijn bij te vinden. Wat in mijn optiek altijd goed werkt is kiezen voor een soepele rode wijn met veel fruitintensiteit en weinig zuren. Het liefst in de stijl dat je de wijn ook nog een beetje kunt terug koelen voor het verfrissende element. De Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir voldoet perfect. Deze licht houtgerijpte Pinot uit het Argentijnse Mendoza barst van het rijpe kersenfruit en past zich moeiteloos aan bij de vele smaken die ter tafel komen. Serveer de wijn bij voorkeur op een graad of 16.
De Koreaanse keuken staat bekend om pittige gerechten. Deze smaak wordt vaak wel wat geneutraliseerd met zoete smaken en sesamolie. Deze Koreaanse ribs hebben juist een wat meer zoete marinade, gemaakt van honing, sesam en basterdsuikers. Smakelijk!