Koreaanse rundvlees Bulgogi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Rundvlees ‘Bulgogi’ met shiitake

Eén van de populairste vleesgerechten in Korea is Bulgogi, dunne plakjes gesneden rundvlees met een simpele, lekkere marinade. Bulgogi is zeker een gerecht dat zeker niet mag ontbreken tijdens een Oosterse gourmetavond. Maak het af met shiitake, wortel en rijst. Eet smakelijk!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept rundvlees ‘bulgogi’ met shiitake

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 25min
1
Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Pel en snipper de knoflook fijn. Meng het vlees met de knoflook, sojasaus, mirin en ¼ sesamolie.
2
Laat het vlees 30 min. marineren in de koelkast. Laat 30 min. voor gebruik op kamertemperatuur komen.
3
Spoel de basmati rijst in een zeef onder koud water tot het water helder blijft. Laat goed uitlekken.
4
Verwarm de resterende sesamolie in een kookpan op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en fruit de rijst in 3 min. glazig.
5
Draai het vuur laag en voeg het water toe. Roer eenmalig goed door en sluit dan de pan af met deksel. Stoom de rijst 15 tot 20 min. op laag vuur. Haal de deksel niet van de pan tijdens het stomen.
6
Haal de pan van het vuur en laat nog 10 min. staan met deksel op de pan.
7
Pluk en was de blaadjes little gem los van de krop. Snijd eventueel grote shiitake door de helft.
8
Meng kort voor het bakken de shiitake door het vlees. Bak het vlees en shiitake 4 min. op de bakplaat.
9
Serveer het slablad met daarin wat rijst, wortel en daarop het vlees en shiitake. Maak af met wat sesamzaadjes.

Wat is Bulgogi?

Bulgogi is dunne plakjes gesneden rundvlees in een heerlijke marinade van knoflook, sojasaus, mirin en sesamolie. Bulgogi betekent letterlijk vuurvlees, gebaseerd op de bereidingswijze van het gerecht. In Korea is het namelijk gebruikelijk om in restaurants gemarineerd vlees zelf te grillen boven een vuur zoals een BBQ of op een bakplaat. Vaak zijn deze apparaten ingebouwd in de tafels, waardoor je al snel kan genieten van het heerlijke, malse vlees.

Meer Koreaanse recepten

De Koreaanse keuken wordt steeds populairder! Logisch ook, gezien de Koreaanse keuken heel smakelijk én simpel is. Populaire gerechten zijn bijvoorbeeld deze Bulgogi, maar ook home-made kimchi en Koreaanse hotpot. Serveer de gerechten met lekkere smaakmakers als sesamolie en vissaus voor extra smaak.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Gluten
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?