Eén van de populairste vleesgerechten in Korea is Bulgogi, dunne plakjes gesneden rundvlees met een simpele, lekkere marinade. Bulgogi is zeker een gerecht dat zeker niet mag ontbreken tijdens een Oosterse gourmetavond. Maak het af met shiitake, wortel en rijst. Eet smakelijk!
Bulgogi is dunne plakjes gesneden rundvlees in een heerlijke marinade van knoflook, sojasaus, mirin en sesamolie. Bulgogi betekent letterlijk vuurvlees, gebaseerd op de bereidingswijze van het gerecht. In Korea is het namelijk gebruikelijk om in restaurants gemarineerd vlees zelf te grillen boven een vuur zoals een BBQ of op een bakplaat. Vaak zijn deze apparaten ingebouwd in de tafels, waardoor je al snel kan genieten van het heerlijke, malse vlees.
Shiitake is een soort eetbare paddenstoel die oorspronkelijk uit Azië komt. Het heeft een kenmerkende umami-smaak en een vlezige textuur. Shiitake wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn smaak en wordt vaak gebruikt in roerbakgerechten, soepen en sauzen.
Shiitake paddenstoelen worden meestal gebakken op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5-7 minuten, of tot ze zacht en goudbruin worden. De exacte baktijd kan variëren afhankelijk van de gewenste textuur en de grootte van de paddenstoelen.
De Koreaanse keuken wordt steeds populairder! Logisch ook, gezien de Koreaanse keuken heel smakelijk én simpel is. Populaire gerechten zijn bijvoorbeeld deze Bulgogi, maar ook home-made kimchi en Koreaanse hotpot. Serveer de gerechten met lekkere smaakmakers als sesamolie en vissaus voor extra smaak.
Bij het Koreaans gourmetten breng je veel smaken samen. Van zoet, tot zout en uiteraard pittig. Niet altijd makkelijk om daar een passende wijn bij te vinden. Wat in mijn optiek altijd goed werkt is kiezen voor een soepele rode wijn met veel fruitintensiteit en weinig zuren. Het liefst in de stijl dat je de wijn ook nog een beetje kunt terug koelen voor het verfrissende element. De Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir voldoet perfect. Deze licht houtgerijpte Pinot uit het Argentijnse Mendoza barst van het rijpe kersenfruit en past zich moeiteloos aan bij de vele smaken die ter tafel komen. Serveer de wijn bij voorkeur op een graad of 16.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment