Kimchieboter
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kimchiboter

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht dat gemaakt wordt door diverse soorten kool of andere groente te zouten en te fermenteren. Er worden diverse smaakmakers aan toegevoegd zoals Koreaans chilipoeder, lente ui, knoflook en gember. Deze kruiden geven de boter een heerlijke smaak. Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 110 gr.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept kimchiboter

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de sesamolie in een kleine koekenpan. Fruit de kimchi kruiden licht aan op laag vuur, let op ze niet verbranden! Laat dit goed afkoelen.
3
Klop de roomboter op in de keukenmachine of in een kom met behulp van een mixer. Wanneer de boter lichter word van kleur is deze genoeg opgeklopt.
4
Meng de kimchi kruiden en ¾ van de sesamzaadjes door de opgeklopte boter. Strooi de rest van de sesamzaadjes over de boter bij serveren. Breng op smaak met zeezout.
5
Serveer de kimchiboter direct met een stukje brood of maak er een rol van om te bewaren.

Tip: Wil je een rol kruidenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via