Verzamel je familie & vrienden en ga lekker hotpotten! Deze Aziatische fondue is gemakkelijk, lekker én gezellig voor een avond Koreaans gourmetten. Kies je favoriete ingrediënten als shiitake en woknoedels, maak 2 verschillende bouillons en geniet van een Koreaanse hotpot. Staat alles klaar? Hotpotten maar!
Eigenlijk is het heel simpel, een hotpot is een hete pan gevuld met bouillon waarin ingrediënten worden gegaard. Deze Oosterse bouillonfondue is van oorsprong Chinees, maar wordt ook vaak gegeten als avondmaaltijd in landen als Korea. Dun gesneden vlees, groenten, paddenstoelen en vis worden aan tafel gegaard in hete bouillon, die je daarna kunt dippen in lekkere sausjes als Tonkatsu en Teriyakisaus.
Van plakjes tofu tot knapperige Chinese kool, je kunt alles in een hotpot bereiden. Houd wel rekening met de gaartijd per ingrediënt. Populaire ingrediënten voor in de hotpot zijn stukjes vlees als biefstuk, woknoedels en verse groenten als paksoi en champignons. Voeg voor een verrassende bouillon gember of limoen toe voor wat extra smaak.
De meeste hotpot’s hebben 2 vakken met ruimte voor 2 soorten bouillon. De bouillon blijft goed heet, wat belangrijk is om de ingrediënten gaar te koken. Heb je geen hotpot in huis? Maak dan 1 bouillon en houd deze warm in een pan op een warmhoudplaat of op het gourmetstel.
Bij het Koreaans gourmetten breng je veel smaken samen. Van zoet, tot zout en uiteraard pittig. Niet altijd makkelijk om daar een passende wijn bij te vinden. Wat in mijn optiek altijd goed werkt is kiezen voor een soepele rode wijn met veel fruitintensiteit en weinig zuren. Het liefst in de stijl dat je de wijn ook nog een beetje kunt terug koelen voor het verfrissende element. De Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir voldoet perfect. Deze licht houtgerijpte Pinot uit het Argentijnse Mendoza barst van het rijpe kersenfruit en past zich moeiteloos aan bij de vele smaken die ter tafel komen. Serveer de wijn bij voorkeur op een graad of 16.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment