Koreaanse hotpot
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Koreaanse hotpot

Verzamel je familie & vrienden en ga lekker hotpotten! Deze Aziatische fondue is gemakkelijk, lekker én gezellig voor een avond Koreaans gourmetten. Kies je favoriete ingrediënten als shiitake en woknoedels, maak 2 verschillende bouillons en geniet van een Koreaanse hotpot. Staat alles klaar? Hotpotten maar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten voor de kippenbouillon
Ingrediënten voor de pittige groentebouillon
Vulling voor de bouillons
Extra benodigdheden

Recept koreaanse hotpot

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
1
Begin met de kippenbouillon: Schil de gember en snijd in plakjes. Pel en snijd de ui en knoflook in grove stukken.
2
Breng de kippenbouillon aan de kook samen met de gember, ui en knoflook. Laat het geheel 20 min. rustig koken met een deksel op de pan. Zeef de bouillon en vul de hotpot met bouillon.
3
Ga verder met de groentebouillon en halveer de rode peper. Pel en snijd de knoflook in grove stukken.
4
Breng de groentebouillon aan de kook samen met de rode peper, knoflook en sojasaus. Laat het geheel 20 min. rustig koken met deksel op de pan. Zeef de bouillon en vul de hotpot met bouillon.
5
Snijd voor de vulling het topje van de sugarsnaps en neem daarbij de harde draad mee die langs de zijkant van de peul loopt. Snijd de paprika in reepjes.
6
Serveer de woknoedels, sugarsnaps, paprika, taugé en shiitake bij de hotpot. Gaar de noedels en groenten aan tafel in de bouillon.

Wat is een hotpot?

Eigenlijk is het heel simpel, een hotpot is een hete pan gevuld met bouillon waarin ingrediënten worden gegaard. Deze Oosterse bouillonfondue is van oorsprong Chinees, maar wordt ook vaak gegeten als avondmaaltijd in landen als Korea. Dun gesneden vlees, groenten, paddenstoelen en vis worden aan tafel gegaard in hete bouillon, die je daarna kunt dippen in lekkere sausjes als Tonkatsu en Teriyakisaus.

Welke ingrediënten stop je in een hotpot?

Van plakjes tofu tot knapperige Chinese kool, je kunt alles in een hotpot bereiden. Houd wel rekening met de gaartijd per ingrediënt. Populaire ingrediënten voor in de hotpot zijn stukjes vlees als biefstuk, woknoedels en verse groenten als paksoi en champignons. Voeg voor een verrassende bouillon gember of limoen toe voor wat extra smaak.

Welke pan gebruik je voor hotpot?

De meeste hotpot’s hebben 2 vakken met ruimte voor 2 soorten bouillon. De bouillon blijft goed heet, wat belangrijk is om de ingrediënten gaar te koken. Heb je geen hotpot in huis? Maak dan 1 bouillon en houd deze warm in een pan op een warmhoudplaat of op het gourmetstel.

Pinot Noir
Wijntip van Yves

Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir

Bij het Koreaans gourmetten breng je veel smaken samen. Van zoet, tot zout en uiteraard pittig. Niet altijd makkelijk om daar een passende wijn bij te vinden. Wat in mijn optiek altijd goed werkt is kiezen voor een soepele rode wijn met veel fruitintensiteit en weinig zuren. Het liefst in de stijl dat je de wijn ook nog een beetje kunt terug koelen voor het verfrissende element. De Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir voldoet perfect. Deze licht houtgerijpte Pinot uit het Argentijnse Mendoza barst van het rijpe kersenfruit en past zich moeiteloos aan bij de vele smaken die ter tafel komen. Serveer de wijn bij voorkeur op een graad of 16.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via