spiesjes van sliptong
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Spiesjes van sliptong & garnaal

Knoflookgarnalen of tempura garnalen zijn altijd lekker tijdens een avondje gourmetten of (winter)barbecue, maar wat dacht je van Koreaanse garnalen gerold in sliptongfilet? In dit recept bereiden we de vis in een lekkere Koreaanse marinade. Rol de garnaal in een stuk sliptongfilet en bak de spiesjes op het gourmetstel. Maak de spiesjes af met koriander voor een frisse smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spiesjes van sliptong & garnaal

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Fileer de sliptong. Iedere vis bevat 4 filets: 1 zijde heeft 2 dikke filets en 1 zijde heeft 2 dunnere filets. Snijd vanaf de middengraat, tussen de graat en de filets, naar de zijkanten om de filets los te krijgen van de graat.
2
Rasp de schil van de citroen. Meng de citroenschil door de helft van de sesamolie, de gembersiroop en sojasaus. Marineer de sliptongfilets met dit mengsel voor minimaal 30 min.
3
Pers het sap uit de citroen. Meng het citroensap met de rest van de sesamolie, het knoflookpoeder en de chilivlokken. Marineer de roerbakgarnalen 30 min. in dit mengsel.
4
Neem één sliptongfilet en rol hier één garnaal in. Spies 2 van deze rolletjes aan één satéprikker. Herhaal dit met de rest van de sliptongfilets en garnalen.
5
Bak de spiesjes ongeveer 3 min. per kant op de bakplaat tot het gaar is. Maak de spiesjes af met wat blaadjes koriander.

Wat is sliptong?

Sliptong is een kleine, delicate witvis, verwant aan de grotere zeetong die vaak wordt gezien als één van de exclusievere vissoorten. Sliptong is in een restaurant vaak prijzig, terwijl je het voor een goede prijs kunt halen bij de visboer. Het enige wat je nog moet doen is de vis fileren. Gelukkig is sliptong makkelijk schoon te maken en te fileren.

Sliptong heeft een hele zachte smaak en het visvlees is qua structuur stevig. Hierdoor is deze vis perfect om op te rollen zonder dat het uit elkaar valt. Ideaal dus voor deze gerolde garnalen-sliptong spiesjes!

Recepten met vis

Benieuwd naar meer visgerechten? Bekijk onze recepten met vis!

Pinot Noir
Wijntip van Yves

Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir

Bij het Koreaans gourmetten breng je veel smaken samen. Van zoet, tot zout en uiteraard pittig. Niet altijd makkelijk om daar een passende wijn bij te vinden. Wat in mijn optiek altijd goed werkt is kiezen voor een soepele rode wijn met veel fruitintensiteit en weinig zuren. Het liefst in de stijl dat je de wijn ook nog een beetje kunt terug koelen voor het verfrissende element. De Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir voldoet perfect. Deze licht houtgerijpte Pinot uit het Argentijnse Mendoza barst van het rijpe kersenfruit en past zich moeiteloos aan bij de vele smaken die ter tafel komen. Serveer de wijn bij voorkeur op een graad of 16.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?