Knoflookgarnalen of tempura garnalen zijn altijd lekker tijdens een avondje gourmetten of (winter)barbecue, maar wat dacht je van Koreaanse garnalen gerold in sliptongfilet? In dit recept bereiden we de vis in een lekkere Koreaanse marinade. Rol de garnaal in een stuk sliptongfilet en bak de spiesjes op het gourmetstel. Maak de spiesjes af met koriander voor een frisse smaak.
Sliptong is een kleine, delicate witvis, verwant aan de grotere zeetong die vaak wordt gezien als één van de exclusievere vissoorten. Sliptong is in een restaurant vaak prijzig, terwijl je het voor een goede prijs kunt halen bij de visboer. Het enige wat je nog moet doen is de vis fileren. Gelukkig is sliptong makkelijk schoon te maken en te fileren.
Sliptong heeft een hele zachte smaak en het visvlees is qua structuur stevig. Hierdoor is deze vis perfect om op te rollen zonder dat het uit elkaar valt. Ideaal dus voor deze gerolde garnalen-sliptong spiesjes!
Benieuwd naar meer visgerechten? Bekijk onze recepten met vis!
Bij het Koreaans gourmetten breng je veel smaken samen. Van zoet, tot zout en uiteraard pittig. Niet altijd makkelijk om daar een passende wijn bij te vinden. Wat in mijn optiek altijd goed werkt is kiezen voor een soepele rode wijn met veel fruitintensiteit en weinig zuren. Het liefst in de stijl dat je de wijn ook nog een beetje kunt terug koelen voor het verfrissende element. De Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir voldoet perfect. Deze licht houtgerijpte Pinot uit het Argentijnse Mendoza barst van het rijpe kersenfruit en past zich moeiteloos aan bij de vele smaken die ter tafel komen. Serveer de wijn bij voorkeur op een graad of 16.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment