Lunchbox met pastasalade en banaansushi
  • Home
  • Back to school!

Back to school!

Het nieuwe schooljaar is aangebroken! Maar wat stop je nou in die lunchbox? Onze jongste Eatertainer Tijn deelt zijn favoriete lunchboxen. Laat je inspireren voor een verantwoorde en gevarieerde lunchbox voor jouw kids. Van kidsproof pastasalade tot gevulde volkoren wraps en van groentesnacks tot havermout wafels.

Tijn_groen

De lunchboxen van Tijn

Eatertainer Tijn vindt het fantastisch om samen met zijn moeder allerlei lekkers te maken voor in de lunchtrommel. “Ik heb altijd zin in de lunch, want mijn lunchbox zit vol lekkers. En het ziet er superleuk uit!”.

5x de lekkerste lunchtrommels

Lunchbox Knakworst en rood fruit spiesjes

Lunchbox met knakworst en rood fruit spiesjes

Deze lunchbox van Tijn is gevuld met allerlei lekkers: hartige knakworstjes in bladerdeeg, havermout wafels en havermout koekjes, worteltjes en een mooi rood fruitspiesje met heerlijke dip. Dat wordt smullen!

Lunchbox met pastasalade en banaansushi

Lunchbox met pastasalade en banaansushi

Deze kids lunchbox van Tijn, onze jongste Eatertainer, bestaat uit wereldse gerechtjes. Van een Italiaanse pastasalade tot groentesticks met hummus uit het Midden-Oosten en de banaansushi– uiteraard – geïnspireerd op de Japanse sushi. 

Lunchbox Wrap en appel-speltcake

Lunchbox met kipwrap en appel-speltcake

Met deze heerlijke lunchbox van Eatertainer Tijn komen de kids de dag wel door!  De box bevat met een rijkgevulde wrap, tortillachips met een lekkere dip, tutti frutti, snoeptomaatjes en een plak appel-speltcake. Een voedzame en feestelijke lunch dus!

Lunchbox Gevulde pita en banaan muffin

Lunchbox met gevulde pita en banaan muffin

Hou je van ei? Dan is deze lunchbox van Eatertainer Tijn echt iets voor jou! Er zit namelijk een gevulde pita met boerenomelet in, super lekker en voedzaam! Verder vind je er een plak hartige courgettecake, een banaanmuffin en ‘bliss balls’.

Lunchbox Sandwich kaas en groente muffin

Lunchbox met kaassandwich en groente muffin

Tijn maak je altijd blij met een lekkere sandwich, dus zit er een kaassandwich in deze lunchbox van onze jongste Eatertainer. Daarbij gaat een lekkere groente muffin, granolareep, groentesticks met dip en vrolijke snackkaasjes. Een lekkere en gevarieerde lunchbox!

Meal preppen: tips en recepten

Bento box: de Japanse lunchbox

In Nederland zijn we bekend met de oude vertrouwde broodtrommel gevuld met een bammetje kaas. Maar de lunchboxen van Tijn zijn juist super gevarieerd. De inspiratie voor deze lunchboxen komt overgevlogen uit Japan, waar ze al eeuwen lang de “bento box” kennen. Deze lunchbox bestaat daar vaak uit rijst, gestoomde groenten en kip, vis of sojabonen. Als aanvulling ligt er nog wat fruit bij.  In Nederland eten we niet zoveel rijst, dus hebben wij onze eigen versie van de bento box gemaakt!

Bijenwasdoek

Lunch duurzaam verpakken

Ben jij een creatieveling en verpak jij je brood nog steeds in een boterhammen zakje? Dan is dit echt iets voor jou! Een bijenwasdoek is namelijk een duurzaam alternatief voor plastic boterhamzakjes of alluminiumfolie. Perfect voor boterhammen, het meenemen van groenten of het verpakken van cake.

In de do-it-yourself leren we jou hoe je je eigen bijenwasdoek kunt maken.