Zeg eens eerlijk: jij wacht toch ook al maandenlang op het moment dat éindelijk de zon wat meer gaat schijnen, we ’s avonds lekker lang buiten kunnen zitten én we de barbecue aan kunnen steken? Het lijkt wel eeuwen geleden dat het zomer was! Wij houden er enorm van om met vrienden of familie te barbecueën. Ideeën nodig voor jouw eerstvolgende BBQ? In deze blog ontdek je vlees-, vis- en vegetarische gerechten voor een heerlijke barbecue avond!
We beginnen met een goed stuk vlees. Ribeye is een enorm mals stuk vlees afkomstig van de grote lange rugspieren van een koe. Omdat dit deel niet veel beweging krijgt, is het extra mals. Extreem lekker om te bereiden op de barbecue! Een echte aanrader is dit recept voor ribeye met citroen-oreganokruidenmix. Wedden dat jouw gasten ervan blijven eten?
BBQ vlees dat keer op keer bij vrijwel iedereen in de smaak valt, blijft toch wel spareribs. Heerlijk mals vlees dat zo van het bot af valt, dat wil je toch? Kies bijvoorbeeld voor deze gemarineerde spareribs met zoete aardappel. Na een korte voorbereiding leg je zowel de spareribs als de zoete aardappel op de barbecue en vervolgens kan het genieten beginnen!
Houd jij wel van wat spice? Maak dan deze spicy BBQ groentespiezen klaar op de barbecue! Een groentespies krijgt op de BBQ een heerlijke, licht rokerige smaak, die perfect samengaat met de marinade waarmee je de groentespiezen bestrijkt. De marinade maak je met TABASCO® Original Red Sauce, olijfolie, gerookt paprikapoeder en kaneel. Zo worden de groentespiezen gemaakt van pompoen, rode biet en halloumi nóg lekkerder!
Wist je dat je pulled chicken ook heel goed op de barbecue kan bereiden? De barbecue zorgt voor een heerlijke, rokerige smaak aan de kip. Marineer de kip eventueel met (kip)kruiden, leg op de barbecue en wacht tot de kip gaar is. Voor het meest malse resultaat kan je het beste kippendij gebruiken, omdat dit minder snel droog wordt. Maak met jouw zelfgemaakte pulled chicken bijvoorbeeld deze broodjes met pulled chicken van de BBQ.
Naast vlees en vis, kan je natuurlijk tal van groenten bereiden op de barbecue. Een heerlijk voorbeeld is courgette van de BBQ. Je kan de courgette in plakken bereiden op de barbecue, maar hoe leuk is het om er deze ratatouille groentespies van te maken? Gecombineerd met tomaat, rode ui, paprika en aubergine is dit een heerlijk vegetarisch barbecue gerecht.
Een lekker stukje vis mag tijdens een barbecue uiteraard niet ontbreken! Zalm leent zich hier uitstekend voor. De buitenkant van de zalm schrooi je dicht, terwijl de binnenkant heerlijk mals blijft. Wat dacht je van deze gemarineerde zalm met little gem, komkommer, granaatappel en citroendressing? Een heerlijk fris gerecht en superleuk om met elkaar te delen. Ook lekker is deze vis souvlaki. Met dit recept waan je jezelf even in het mooie Griekenland!
Wist je dat Argentinië naast de Argentijnse steak ook groot leverancier is van garnalen? Voor deze garnalenspiesjes gebruiken we dan ook Argentijnse garnalen. Serveer er gepofte aardappelen én ananas-tomatensalsa bij en je hebt een complete maaltijd om te serveren.
Bij al die heerlijke vlees-, vis- en groentegerechten die je bereid op de barbecue, horen natuurlijk ook een aantal lekkere BBQ bijgerechten. Je kan ervoor kiezen om gepofte aardappel op de BBQ te maken als bijgerecht en natuurlijk is stokbrood met kruidenboter altijd lekker, maar ook een salade van de BBQ is enorm lekker én leuk om te serveren. Maak bijvoorbeeld deze Griekse maaltijdsalade. Een heerlijke vegetarische salade!
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment