In samenwerking met:
Spicy Bbq Groentespiezen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Spicy BBQ groentespiezen

Wil je bij een barbecue eens iets anders serveren dan een standaard hamburger? Ga voor deze spicy BBQ groentespiezen! De groentespiezen maken we met flespompoen, halloumi en rode biet. Een heerlijke combinatie en de marinade met TABASCO® Original Red Sauce maakt het helemaal compleet.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spicy bbq groentespiezen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Maak de flespompoen schoon en snijd in plakken. Snijd de halloumi in dikke plakken en dep goed droog met een stuk keukenpapier. Snijd de rode bieten in kwarten.
2
Meng de olijfolie, ½ van de TABASCO® Original Red Sauce, gerookt paprikapoeder en kaneel door elkaar tot een marinade. Rijg de pompoen aan de metalen spiezen en doe hetzelfde met de halloumi en de rode bieten. Bestrijk met een kwastje de marinade over de pompoen, halloumi en rode bieten.
3
Steek de barbecue aan en gril de pompoen ongeveer 20 min. Heb je geen barbecue? Gebruik dan een grillpan. Gril de laatste 10 min. de halloumi mee op de barbecue. Gril de laatste 5 min. de rode bieten mee op de barbecue.
4
Meng ondertussen de mayonaise met de overige TABASCO® Original Red Sauce. Leg de spiezen bij elkaar op een bord en besprenkel met de pittige saus. Knip de tuinkers over de borden. Hak de pecannoten grof en verdeel over de spiezen.

Tijd voor heerlijke barbecue avonden

Barbecueën, wie houdt er niet van? Allerlei lekkere gerechten, fijn gezelschap én de zon die schijnt! Wij vinden het barbecueseizoen één van de leukste periodes van het jaar. Of je nu vegetarisch bent of wel vis en vlees eet; op de barbecue kan je zoveel gerechten bereiden dat er altijd wel iets tussen zit voor jou.

Wat dacht je van dit naanbrood gevuld met BBQ groenten en frisse yoghurt dip? Makkelijk om te maken, want de barbecue doet natuurlijk het meeste werk! Ook lekker: maïskolven in zoete marinade. De marinade maak je van honing, olijfolie, paprikapoeder, komijnzaad, kaneel en korianderzaad. Hiermee bestrijk je de maïskolven vervolgens en dan laat je ze garen op de barbecue (of in een grillpan of de oven). Een superlekker bijgerecht!

Op zoek naar een lekker stuk vlees? Ga dan voor deze lamskotelet met frisse courgettesalade. Een heerlijke doordeweekse avondmaaltijd die je kan bereiden op de barbecue, maar dit gerecht is ook heel leuk om te delen wanneer je een uitgebreide barbecue gepland hebt met vrienden of familie. Ook deze Argentijnse bavette met salsa verde is echt een aanrader. Bij de vleesliefhebbers onder ons loopt het water nu waarschijnlijk al in de mond. En wij begrijpen wel waarom, want een heerlijk stuk malse bavette mag natuurlijk niet ontbreken!

Wanneer je op zoek bent naar een bijgerecht voor bij de barbecue, is deze Griekse maaltijdsalade van de barbecue een aanrader. Vrijwel alle ingrediënten van deze salade gril je op de barbecue: aardappel, paprika, rode ui en halloumi. Maak de salade compleet met romaine sla, komkommer en olijven voor een heerlijke, frisse salade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Pinda
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?