Wil je bij een barbecue eens iets anders serveren dan een standaard hamburger? Ga voor deze spicy BBQ groentespiezen! De groentespiezen maken we met flespompoen, halloumi en rode biet. Een heerlijke combinatie en de marinade met TABASCO® Original Red Sauce maakt het helemaal compleet.
Barbecueën, wie houdt er niet van? Allerlei lekkere gerechten, fijn gezelschap én de zon die schijnt! Wij vinden het barbecueseizoen één van de leukste periodes van het jaar. Of je nu vegetarisch bent, wel vis en vlees eet of op zoek bent naar koolhydraatarme recepten; op de barbecue kan je zoveel gerechten bereiden dat er altijd wel iets tussen zit voor jou.
Wat dacht je van dit naanbrood gevuld met BBQ groenten en frisse yoghurt dip? Makkelijk om te maken, want de barbecue doet natuurlijk het meeste werk! Ook lekker: maïskolven in zoete marinade. De marinade maak je van honing, olijfolie, paprikapoeder, komijnzaad, kaneel en korianderzaad. Hiermee bestrijk je de maïskolven vervolgens en dan laat je ze garen op de barbecue (of in een grillpan of de oven). Een superlekker bijgerecht!
Op zoek naar een lekker stuk vlees? Ga dan voor deze lamskotelet met frisse courgettesalade. Een heerlijke doordeweekse avondmaaltijd die je kan bereiden op de barbecue, maar dit gerecht is ook heel leuk om te delen wanneer je een uitgebreide barbecue gepland hebt met vrienden of familie. Ook deze Argentijnse bavette met salsa verde is echt een aanrader. Bij de vleesliefhebbers onder ons loopt het water nu waarschijnlijk al in de mond. En wij begrijpen wel waarom, want een heerlijk stuk malse bavette mag natuurlijk niet ontbreken!
Wanneer je op zoek bent naar een bijgerecht voor bij de barbecue, is deze Griekse maaltijdsalade van de barbecue een aanrader. Vrijwel alle ingrediënten van deze salade gril je op de barbecue: aardappel, paprika, rode ui en halloumi. Maak de salade compleet met romaine sla, komkommer en olijven voor een heerlijke, frisse salade.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment