BBQ Biefstuk
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Biefstuk van de BBQ met bearnaisesaus

Steek jij regelmatig de BBQ aan met het mooie weer? Dan moet je deze biefstuk op de BBQ zeker een keer proberen. Doordat je de biefstuk op de BBQ bereid, krijgt deze een heerlijk rokerige smaak, wat het goed doet in combinatie met de zelfgemaakte bearnaisesaus.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept biefstuk van de bbq met bearnaisesaus

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 15min
Kookmodus
1
Maak een marinade door de zonnebloemolie, 1/3 van de witte wijnazijn, de rode wijn en kruidenmix door elkaar te mengen. Smeer de ossenhaas in met de marinade en pak het vlees strak in met vershoudfolie. Laat de ossenhaas minimaal 1,5 uur marineren in de koelkast.
2
Haal de ossenhaas 30 min. voor gebruik uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Vlees op kamertemperatuur zal namelijk gelijkmatiger garen dan koud vlees. Steek ondertussen de barbecue aan en haal de ossenhaas uit de folie.
3
Zorg dat het midden van de grill goed heet is. Leg de biefstuk op de BBQ en grill aan beide kanten circa 2 min., zodat de buitenkant bruin kleurt. Pak de biefstuk in met aluminiumfolie en verplaats naar de zijkant van de barbecue, waar het minder heet is. Laat het vlees hier 2 à 4 min. verder garen, afhankelijk van de dikte en de gewenste garing.
4
Haal het vlees van de barbecue en laat dit 4 min. rusten in de aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat alle sappen in het vlees blijven.
5
Maak ondertussen de bearnaisesaus. Voeg de overige witte wijnazijn, eidooiers en een snufje zout toe aan een sauspan. Klop dit, op laag vuur, op met een garde, zodat je lucht in de saus klopt terwijl het ei stolt. Smelt in een ander pannetje ondertussen de boter.
6
Wanneer er een dikke saus, met ongeveer de dikte van yoghurt, ontstaat, haal je de pan van het vuur. Giet langzaam de boter erbij, terwijl je blijft kloppen. Stop net voordat het witte bezinksel uit de boter erbij komt. Hak de dragon fijn en meng dit door de saus.

De lekkerste biefstuk

Iedereen bereidt biefstuk natuurlijk op zijn/haar eigen manier. De een vindt een goed doorbakken biefstuk het lekkerst, terwijl de ander de voorkeur heeft voor rare. Maar de lekkerste biefstuk begint bij de kwaliteit. Wanneer het vlees wat meer vet bevat, zal dit minder snel droog worden en is de biefstuk smaakvoller. Een marinade waar zuur in zit, zoals citroen of azijn, zorgt er ook voor dat de biefstuk malser is. Wanneer je de biefstuk op de BBQ bereid kun je dit het beste doen op een rooster van gietijzer, dat houdt het beste de warmte vast zodat het vlees snel dichtschroeit.

Zo maak je de perfecte biefstuk op de BBQ

Met een kernthermometer kun je gemakkelijk de garing van het vlees bepalen, zodat je de biefstuk op de BBQ kunt bereiden naar je eigen smaak. Rare is een temperatuur van ongeveer 53°C, medium ongeveer 62°C en well done ongeveer 71°C.

Heb je geen kernthermometer? Dan kun je het gaartepunt alsnog bepalen met je hand. Zet van je linkerhand het topje van je wijsvinger tegen het topje van je duim. Druk met de wijsvinger van je andere hand op de ‘duimmuis’. Voelt dit hetzelfde aan als het vlees? Dan is de biefstuk rare. Een biefstuk is medium rare wanneer deze hetzelfde voelt wanneer je je middelvinger tegen je duim zet. Voelt de biefstuk hetzelfde als wanneer je je ringvinger tegen je duim zet? Dan is de biefstuk well done.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via