Steek jij regelmatig de BBQ aan met het mooie weer? Dan moet je deze biefstuk op de BBQ zeker een keer proberen. Doordat je de biefstuk op de BBQ bereid, krijgt deze een heerlijk rokerige smaak, wat het goed doet in combinatie met de zelfgemaakte bearnaisesaus.
Iedereen bereidt biefstuk natuurlijk op zijn/haar eigen manier. De een vindt een goed doorbakken biefstuk het lekkerst, terwijl de ander de voorkeur heeft voor rare. Maar de lekkerste biefstuk begint bij de kwaliteit. Wanneer het vlees wat meer vet bevat, zal dit minder snel droog worden en is de biefstuk smaakvoller. Een marinade waar zuur in zit, zoals citroen of azijn, zorgt er ook voor dat de biefstuk malser is. Wanneer je de biefstuk op de BBQ bereid kun je dit het beste doen op een rooster van gietijzer, dat houdt het beste de warmte vast zodat het vlees snel dichtschroeit.
Met een kernthermometer kun je gemakkelijk de garing van het vlees bepalen, zodat je de biefstuk op de BBQ kunt bereiden naar je eigen smaak. Rare is een temperatuur van ongeveer 53°C, medium ongeveer 62°C en well done ongeveer 71°C.
Heb je geen kernthermometer? Dan kun je het gaartepunt alsnog bepalen met je hand. Zet van je linkerhand het topje van je wijsvinger tegen het topje van je duim. Druk met de wijsvinger van je andere hand op de ‘duimmuis’. Voelt dit hetzelfde aan als het vlees? Dan is de biefstuk rare. Een biefstuk is medium rare wanneer deze hetzelfde voelt wanneer je je middelvinger tegen je duim zet. Voelt de biefstuk hetzelfde als wanneer je je ringvinger tegen je duim zet? Dan is de biefstuk well done.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment