In samenwerking met:
Gemarineerde Spareribs Met Zoete Aardappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemarineerde spareribs met zoete aardappel

Op zoek naar een lekker gerecht voor op de barbecue? Dan hebben wij een heerlijk recept voor je klaarstaan van DekaMarkt: gemarineerde spareribs. Maak het compleet met zoete aardappel van de barbecue en je hebt een verrukkelijke maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gemarineerde spareribs met zoete aardappel

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Steek de barbecue aan. Snijd 3 stengels bosui in schuine ringen van 1 cm dik.
2
Was de aardappelen en snijd deze in aan de bovenkant tot 1 cm van de rand. Scheur 4 stukken aluminiumfolie af. Leg hier de aardappelen op en verdeel er 2/3 van de zonnebloemolie overheen. Vouw dicht en leg 20 min. op de barbecue.
3
Verdeel ondertussen de resterende zonnebloemolie over de spareribs en gril 10 min. op de barbecue.
4
Snijd de dille fijn en meng de helft met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de gesneden bosui, gefrituurde uitjes en overige dille over de spareribs.
6
Verdeel de resterende crème fraîche over de zoete aardappelen en serveer naast de spareribs.

Tip: tijd over? Maak indruk met bosuikrullen! Snijd de bosui in hele fijne repen over de lengte en leg in ijswater. Hierdoor krult het op en ziet het er extra feestelijk uit.

Tip: bosui over? Gebruik in een frisse lauwwarme lente stamppot.

Tip: houd je dille crème fraîche over? Serveer deze dan extra op tafel met stokbrood.

Mals vlees zo van de barbecue

Spareribs zijn een populaire lekkernij en worden wereldwijd gegeten. De naam ‘sparerib’ komt van het Engelse woord ‘spare’ wat ‘reserve’ betekent, omdat deze ribben vroeger als een soort reservevlees werden beschouwd en niet zo duur waren. Spareribs zijn afkomstig van varkensvlees en bestaan uit de ribben die overblijven nadat het vlees voor ander gebruik is verwijderd.

Er zijn verschillende variaties van spareribs, zoals de baby back ribs, de St. Louis-style ribs en de country-style ribs. Baby back ribs zijn kortere, gebogen ribben die dicht bij de rug van het varken worden gesneden. St. Louis-style ribs zijn rechtere ribben die zijn bijgesneden en ontdaan van kraakbeen. Country-style ribs zijn eigenlijk geen echte ribs, maar zijn gemaakt van de schouder van het varken en hebben meer vlees en minder botten. In de Verenigde Staten is het BBQ’en van spareribs een populaire bezigheid en zijn er diverse gerechten die hiermee worden bereid, zoals de Kansas City-style, Memphis-style, en Texas-style spareribs.

Spareribs kunnen op verschillende manieren worden bereid, zoals roken, grillen en bakken. Wist je dat je het ook makkelijk kunt maken in de slowcooker? Probeer bijvoorbeeld deze spareribs met honing en balsamico, één van onze slowcooker recepten. Zo neemt de slowcooker het werk voor jou over! Of ga voor een twist en maak noedels met spareribs. De noedels worden in bier gekookt waardoor ze een volle en zoete smaak krijgen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via