BBQ Hotdogs Tex Mex Stijl
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

BBQ hotdogs Tex-Mex stijl

Traditioneel maak je een hotdog met Frankfurter worsten, waar de hotdog ook vandaan komt. Zuurkool, augurk, mosterd en eventueel mayonaise en ketchup zijn niet te missen op het heerlijke broodje. Tegenwoordig bestaan er wel duizenden varianten op deze klassieker en wordt er gevarieerd in het soort brood, worstjes en toppings. Wij maken een variant geïnspireerd door de Tex-Mex keuken. Het resultaat? Een heerlijk broodje worst!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bbq hotdogs tex-mex stijl

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de rode ui. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Pluk de takjes koriander, houd 1/3 apart, hak de rest fijn. Meng de helft van de rode ui, ¾ van de tomaten en de fijngehakte koriander en zet apart.
2
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de resterende rode ui 2 min. aan. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Voeg de taco kruiden, de rest van de gesneden tomaten en tomatensaus toe en houd warm op laag vuur.
3
Gril de chipolataworstjes 6 tot 8 min. rondom aan op de barbecue.
4
Snijd de hotdogbroodjes aan de bovenkant open en plaats de tacoschelpen in de broodjes. Verdeel de chipolataworstjes en vervolgens de gehaktsaus over de tacoschelpen. Verdeel de cheddar over het gehakt, gevold door de tomaten-uiensalsa. Verdeel de zure room over de taco’s. Maak het geheel af met chipotle saus, jalapeño en de resterende koriander.

Tip: houd je van lekker pittig? Voeg dan een scheutje tabasco of chilivlokken toe aan de gehaktsaus.

Zeg je hotdog? Dan zeg je Frankfurt!

Denk je aan een hotdog, dan denk je hoogstwaarschijnlijk aan het land Amerika. Hier is hotdog namelijk razend populair. Wanneer je over straat loopt, zie je kraampjes waar ze hotdogs verkopen. Of wanneer je een honkbalwedstrijd bezoekt, heb je een overvloed aan hotdogs. Toch komt de hotdog oorspronkelijk van onze oosterburen, Frankfurt om precies te zijn.

De traditionele hotdog uit Frankfurt bestaat natuurlijk uit een broodje met Frankfurter worsten. De hotdog maken ze compleet met zuurkool, augurkjes, wat mosterd en eventueel wat mayonaise en ketchup. Hoewel deze hotdog nog steeds razend populair is, zijn er ondertussen duizenden soorten hotdogs te vinden over heel de wereld.

Zo heb je naast de klassieker ook een hotdog met krokante zuurkool. In dit recept kiezen we voor bockworsten, in bier gekarameliseerde uien én een zelfgemaakte mosterdmayonaise. Hier moet je natuurlijk een biertje bij serveren om het compleet te maken. Of wat dacht je van deze loaded hotdog Asian style? In deze Aziatische variant met chipolataworstjes kiezen we voor toppings als rode kool, gefrituurde uitjes en natuurlijk kroepoek. Maak af met Tabasco® Sriracha Saus en je kunt genieten van een Aziatische hotdog.

Ga je barbecueën en wil je naast deze BBQ hotdogs Tex-Mex stijl nog een andere hotdog proberen? Kies dan voor deze BBQ hotdogs met in bier gestoofde uien. De sappige braadworsten krijgen een pittige kick dankzij de toevoeging van uien, welke gesmoord zijn in bier. Wij zijn fan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via