Mexicaanse Borrelplank Met Brenda Kookt
Lifestyle

Tex-Mex plank van Brenda Kookt

De Tex-Mex keuken leent zich uitstekend voor een gezellige avond. Ruil je standaard taco-avond eens in voor deze goedgevulde ‘sharing’ plank. Vul de plank met lekkere hapjes zoals taco’s, tomatensalsa en taquitorolletjes. Voor ieder wat wils! Brenda van Brenda Kookt heeft de plank met zorg gevuld. We stellen haar graag aan je voor:

Hoi, ik ben Brenda (36) en ik ben een echte lekkerbek. Ik ben gek op alles dat met food te maken heeft. In februari 2012 ben ik gestart met mijn website Brenda Kookt. Inmiddels is mijn hobby uitgegroeid tot mijn passie en eigen bedrijf. Ik geniet ervan om recepten te ontwikkelen en mijn lezers hiermee te inspireren om zelf een verse maaltijd te koken. Dit keer heb ik een kleurrijke Tex-Mex plank samengesteld met 6 makkelijke recepten.

Nachopannetje met guacamole en cheddarkaas
Deze nacho’s zijn wel heel bijzonder, want ze zijn gemaakt van…groente wraps! Door de wraps in driehoekjes te snijden, met olijfolie te besprenkelen en in de oven te bakken, heb je een superlekkere variatie op nacho’s. Bak af met jouw favoriete toppings en serveer met zelfgemaakte guacamole en tomaatjes.

Mini taquitorolletjes met gehakt
Deze mini taquitorolletjes heb je zo gemaakt, de oven doet de rest van het werk. Een taquitorolletje is een wrap gevuld met een kruidig (gehakt)mengsel. Door dit in de oven te verwarmen, ontstaat een krokant rolletje met zachte vulling. Wanneer verras jij je gasten met deze lekkere snack?

Quesadilla hoorntjes met paprika, maïs en cheddarkaas
Met deze quesadilla hoorntjes zet je een feestelijk borrelhapje op tafel. Je kan deze hoorntjes van tevoren gemakkelijk klaarmaken en voor het serveren nogmaals verwarmen. Ideaal wanneer je niet te lang in de keuken wilt staan terwijl de visite er is!

Kruidige pulled chicken taco’s
Ben jij ook zo’n fan van Tex-Mex? Dan moet je deze lekkere taco’s met pulled chicken zeker een keer proberen! Door de kip in de saus te garen krijgt deze superveel smaak. Vul de tacoschelpen met de pulled chicken en top lekker af met crème fraiche, avocado, paprika en verse peterselie.

Gevulde snackpaprika’s met bonen en mais
Lekker hapje voor bij de borrel: gevulde snackpaprika’s. Deze keer niet met roomkaas maar met vulling van bonen en groenten. Lekker met cheddar die je laat smelten in de oven en afgetopt met zure room en avocado.

Mexicaanse tomatensalsa
Tomatensalsa is erg veelzijdig en past bij veel (Tex-Mex) gerechten. Deze Mexicaanse tomatensalsa is heerlijk als dip bij de nacho’s, maar ook lekker om te verwerken in andere Mexicaanse recepten zoals quesadilla’s of enchilada’s. Dit recept is goed voor 200 ml tomatensalsa.

Mexicaanse Borrelplank

Vullen van de plank

Naast de gerechtjes mag opvulling niet ontbreken! Vul de plank onder andere met:

  • Nachochips
  • Geraspte kaas
  • Guacamole
  • Crème fraîche
  • Mais
  • Cherrytomaten
  • Avocado

 

Vul de plank eerst met de gerechtjes. Vul de gaten tussen de gerechtjes op met de overige snacks, zet de plank op tafel, schuif aan en geniet met familie en/of vrienden!

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

J
Jxhad
Geweldige recepten, nu vraag ik me wel af waar ik deze plank kan krijgen..
J
Jennifer van Eatertainment
Hi, de plank die we hiervoor hebben gebruikt is van het merk Riverdale, maar elk groot plateau is geschikt. Tip! Zoek ook eens tussen de kaarsenplateau's i.p.v. borrelplanken :). Op dit moment hebben we ook een winactie lopen op Instagram waarbij we 1 plank verloten, daar kun je uiteraard ook aan mee doen!
J
Jxhad
Bedankt voor je reactie! Zie m helaas niet meer op de website staan dus heb maar snel mee gedaan aan de winactie! :)
M
Melanie
Hi, hoe zorg je ervoor dat alles tegelijkertijd warm op de plank ligt aangezien je voor (bijna) alle gerechtjes de oven nodig hebt en niet alles tegelijkertijd in de oven kan?
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi Melanie, Goede vraag! Ik weet natuurlijk niet hoe groot je oven is, maar je kunt als het past de gerechtjes die op 180 graden Celsius moeten met elkaar combineren. Dus de snackpaprika, de quesadilla hoorntjes en het nachopannetje. Hou dan per gerecht uiteraard goed de tijd in de gaten ;). De mini taquitorolletjes zou je ervoor al kunnen maken en dan net voordat ze klaar zijn uit de oven halen. Dan doe je die vervolgens, wanneer de andere gerechtjes gereed zijn, nog even een paar minuutjes terug in de oven om af te maken. Dan is alles tegelijk warm. Fijn weekend en veel kookplezier! Sebastiaan
M
Melanie
Super dank voor dit goede advies! Dankjewel!😃
S
Sebastiaan van Eatertainment
Graag gedaan, heel veel plezier met maken en eten 😋
A
Antoinette
Deze pkank ziet er super uit ga hem snel maken. Maar maak ook graag kans om hem te winnen
S
Sam van Eatertainment
Hi Antoinette, Superleuk dat je de plank gaat maken! Laat je weten hoe die smaakt? Helaas is de winactie van de borrelplank verlopen, maar gelukkig is elke grote plank geschikt om deze leuke gerechtjes op te serveren! Veel kookplezier en een fijn paasweekend gewenst! :)

Geef een reactie

Over dit onderwerp

Gemaakt door Eatertainment

Delen via