Tortillachips met een lekkere dip: een echte traktatie! Wij maken er een speciale zure room dip bij. Het is erg makkelijk te maken en staat binnen no-time op tafel. Wat wil je nog meer?
Wist je dat er een verschil zit tussen tortillachips en nachochips? Nachochips worden gemaakt van genixtamaliseerd maismeel, dat is een moeilijk woord voor het proces van het verwijderen van het schilletje rondom de maiskorrel. Door deze stap krijgt het meel een sterkere maissmaak en is het een stuk steviger. Daarom blijven nachochips vaak steviger bij het maken van een nacho schotel dan wanneer je tortillachips gebruikt!
Zoals hierboven beschreven wordt maismeel voor sommige producten genixtamaliseerd. Dit is al een eeuwenoud proces dat stamt uit de 15de eeuw in Mexico. Bij dit proces werd de mais vroeger geweekt met een mengsel van water en gebluste kalk. Inmiddels gebeurd dit met een alkalische oplossing, maar het doel is hetzelfde. Namelijk het neutraliseren van de mogelijk aanwezige schimmelgifstoffen en het openen van het buitenste vliesje van de mais, waardoor de vitamines vrijgegeven worden en de opname van voedingsstoffen in het lichaam makkelijker gaat.
Wij zijn dol op de Mexicaanse keuken en de heerlijke frisse, zure en zoute smaken. Zo vind je op onze website nog meer Mexicaanse gerechten met nacho’s, tortilla’s en wraps. Maak bijvoorbeeld eens deze Mexicaanse soep met knapperige tortillareepjes of vul je lunchtrommel eens met een heerlijke burrito bowl met cajunkip.
Nog meer receptinspiratie? Ga naar onze pagina voor meer makkelijke recepten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment