Tortilla chips met zure room dip
Niveau
Beginner
Tijd
2 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tortilla chips met zure room dip

Tortillachips met een lekkere dip: een echte traktatie! Wij maken er een speciale zure room dip bij. Het is erg makkelijk te maken en staat binnen no-time op tafel. Wat wil je nog meer?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept tortilla chips met zure room dip

Kookmodus
Bereidingstijd
2 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
2 min
Kookmodus
1
Meng de kruidenpoeders met de zure room en breng op smaak met peper en zout. Laat de dip eventueel 10 minuten in de koelkast trekken voor extra smaak of server direct met tortillachips.

Tortillachips of nachochips?

Wist je dat er een verschil zit tussen tortillachips en nachochips? Nachochips worden gemaakt van genixtamaliseerd maismeel, dat is een moeilijk woord voor het proces van het verwijderen van het schilletje rondom de maiskorrel. Door deze stap krijgt het meel een sterkere maissmaak en is het een stuk steviger. Daarom blijven nachochips vaak steviger bij het maken van een nacho schotel dan wanneer je tortillachips gebruikt!

Wat is Nixtamaliseren?

Zoals hierboven beschreven wordt maismeel voor sommige producten genixtamaliseerd. Dit is al een eeuwenoud proces dat stamt uit de 15de eeuw in Mexico. Bij dit proces werd de mais vroeger geweekt met een mengsel van water en gebluste kalk. Inmiddels gebeurd dit met een alkalische oplossing, maar het doel is hetzelfde. Namelijk het neutraliseren van de mogelijk aanwezige schimmelgifstoffen en het openen van het buitenste vliesje van de mais, waardoor de vitamines vrijgegeven worden en de opname van voedingsstoffen in het lichaam makkelijker gaat.

Meer tex-mex gerechten

Wij zijn dol op de Mexicaanse keuken en de heerlijke frisse, zure en zoute smaken. Zo vind je op onze website nog meer Mexicaanse gerechten met nacho’s, tortilla’s en wraps. Maak bijvoorbeeld eens deze Mexicaanse soep met knapperige tortillareepjes of vul je lunchtrommel eens met een heerlijke burrito bowl met cajunkip.

Nog meer receptinspiratie? Ga naar onze pagina voor meer makkelijke recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via