Op het menu: deze heerlijke pasta met Pangrattato en bloemkool! De Italianen noemen pangrattato ook wel de Parmezaanse kaas van de armen. Het is broodkruim met verschillende toevoegingen die je als smaakmaker kunt gebruiken voor over je pasta. Wij voegen bloemkool toe aan deze pasta, wat verrassend lekker is. Zin in een pasta die je al binnen 20 minuten op tafel zet? Kies voor deze pasta pangrattato met bloemkool!
Pangrattato is een Italiaanse term die vertaald kan worden als “geraspt brood”. Het is een veelzijdig ingrediënt dat gebruikt wordt in veel Italiaanse gerechten, vooral in de Zuid-Italiaanse keuken.
Om pangrattato te maken, worden meestal broodkruimels gebruikt die worden gebakken in olijfolie met knoflook, kruiden en soms ansjovis. Het mengsel wordt vervolgens fijngehakt tot kleine stukjes en kan gebruikt worden als een topping voor pastagerechten, soepen, salades, groenten en nog veel meer gerechten. Het voegt een knapperige textuur en een rijke smaak toe aan elk gerecht waarin het wordt gebruikt.
Ben je een echte pastaliefhebber? Wij begrijpen dat heel goed! Met pasta’s kun je eindeloos variëren én je hebt veel snelle en simpele pastagerechten. Ideaal voor op doordeweekse dagen wanneer je eigenlijk niet veel tijd hebt om lang in de keuken te staan en uitgebreid te koken. Op Eatertainment hebben we ontzettend veel verschillende pastagerechten voor je klaarstaan.
Wat dacht je van een lekkere pasta met zalm en citroen? Of pasta arrabiata met pangasiusfilet? Twee ontzettend smaakvolle pasta’s met vis. Wanneer je meer zin hebt in vlees, kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze gevulde pastaschelpen met kipgehakt. Door de pasta te vullen, mengen de smaak van de pasta en de smaak van de vulling zich heel mooi. Een andere aanrader is deze klassieke lasagne bolognese. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Of ga je toch liever voor vegetarische variant? Wat dacht je van de welbekende pasta pesto? Een echte aanrader!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment