Baked oats appeltaart met stroopwafel

Ontbijt recepten

American pancakes

Een goed begin van je dag: het ontbijt. Met een stevig ontbijt kun je er de hele ochtend tegenaan. Er zijn veel ontbijt recepten waar je uit kunt kiezen: van simpele belegde crackers tot iets uitgebreider zoals wafels of pancakes. Gelukkig zijn er genoeg opties en die vind je allemaal op deze pagina!

Benieuwd naar meer recepten? Bekijk alle ontbijt recepten.

Weinig tijd? Maak je ontbijt de avond van tevoren

Veel mensen willen ’s ochtends zo lang mogelijk in bed blijven liggen (heel begrijpelijk 😉), waardoor het ontbijt vaak overgeslagen wordt. Herkenbaar? Dan zijn ontbijtjes die je de avond van tevoren klaar kunt maken wat voor jou! Denk hierbij aan de vele variaties van overnight oats of de trending chiazaad pudding.

Makkelijke ontbijt ideeën

Als je ’s ochtends snel een ontbijtje wilt maken, dan zijn makkelijke ontbijt ideeën welkom! Een goed voorbeeld van een makkelijk ontbijt is yoghurt. Yoghurt is licht verteerbaar en goed te verwerken ’s ochtends. Top je yoghurt af met bijvoorbeeld vers fruit, havermout of iets anders wat jij lekker vindt.

Heb je iets meer tijd? Probeer dan de bananensplit met griekse yoghurt. Dit recept heb je binnen 10 minuten klaar en ziet er ontzettend lekker uit!

Havermout heeft een hoge voedingswaarde en is rijk aan allerlei voedingsstoffen om energiek je dag te beginnen. Havermout bevat onder andere veel eiwitten en past daarom goed in een gezond voedingspatroon. Daarnaast is havermout misschien wel één van de meest veelzijdige ontbijtingrediënten. Naast overnight oats kun je havermout ook gebruiken in havermoutpap, havermoutbrood, havermoutwafels of als topping gebruiken in je kwark of yoghurt. Oftewel: genoeg keuze!

Ontbijten met ei

Een gekookt eitje is bijna onmisbaar aan de ontbijttafel. Ook met ei als ontbijt kun je volop variëren. Denk aan een simpel gekookt eitje, maar ook scrambled eggs (roerei) of een gebakken ei. Wil je een keer iets anders? Dan is dit eiermuffin recept iets voor jou. De muffins zijn ook gemakkelijk mee te nemen als tussendoortje of lunch.