Vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten

Havermout is een voedzame basis voor het ontbijt en zorgt ervoor dat jij er de hele ochtend tegenaan kunt. Door de gebakken banaan krijgt dit ontbijt een zoete, gekarameliseerde smaak. Heerlijk in combinatie met crunchy noten als topping!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Pel de bananen en halveer in de lengte. Smelt de margarine in een koekenpan en bak de bananen aan beide kanten in 3 tot 4 min. goudbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2
Halveer de dadels en verwijder de pitten. Meng de helft van de bananen in de blender samen met de dadels, havermelk, kaneelpoeder en havermout tot er een gladde substantie ontstaat.
3
Geen blender? Pureer dan de ingrediënten in een maatbeker met een staafmixer.
4
Bak ondertussen de noten goudbruin in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak in stukjes.
5
Schenk het mengsel in de kommen en garneer met de overige gebakken banaan, stukjes noot en ahornsiroop.

Hoe bak je gebakken banaan?

Het bakken van banaan is vrij eenvoudig. Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Smelt margarine in een koekenpan en bak de bananen 3 tot 4 minuten aan beide kanten.

Waar komt gebakken banaan vandaan?

Gebakken banaan, ook wel Pisang Goreng genoemd, is een populaire snack in de Zuidoost-Aziatische keuken, met name in Indonesië en Maleisië. Het wordt ook gegeten in andere delen van de wereld, waaronder het Caribisch gebied en Zuid-Amerika.

Wat is het verschil tussen bakbanaan en gewone banaan?

Bakbananen en gewone bananen zijn verschillend in smaak, textuur en toepassing. Bakbananen hebben een dikkere schil en minder suiker, waardoor ze minder zoet en meer zetmeelrijk zijn. Ze worden voornamelijk gebruikt voor hartige gerechten, terwijl gewone bananen vaak als snack of in zoete gerechten worden gegeten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?