Havermout is een voedzame basis voor het ontbijt en zorgt ervoor dat jij er de hele ochtend tegenaan kunt. Door de gebakken banaan krijgt dit ontbijt een zoete, gekarameliseerde smaak. Heerlijk in combinatie met crunchy noten als topping!
Het bakken van banaan is vrij eenvoudig. Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Smelt margarine in een koekenpan en bak de bananen 3 tot 4 minuten aan beide kanten.
Gebakken banaan, ook wel Pisang Goreng genoemd, is een populaire snack in de Zuidoost-Aziatische keuken, met name in Indonesië en Maleisië. Het wordt ook gegeten in andere delen van de wereld, waaronder het Caribisch gebied en Zuid-Amerika.
Bakbananen en gewone bananen zijn verschillend in smaak, textuur en toepassing. Bakbananen hebben een dikkere schil en minder suiker, waardoor ze minder zoet en meer zetmeelrijk zijn. Ze worden voornamelijk gebruikt voor hartige gerechten, terwijl gewone bananen vaak als snack of in zoete gerechten worden gegeten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment