Vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vegan
Vrij van vis

Vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten

Havermout is een voedzame basis voor het ontbijt en zorgt ervoor dat jij er de hele ochtend tegenaan kunt. Door de gebakken banaan krijgt dit ontbijt een zoete, gekarameliseerde smaak zonder dat je suiker hoeft toe te voegen. Verantwoord genieten dus!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Pel de bananen en halveer in de lengte. Smelt de margarine in een koekenpan en bak de bananen aan beide kanten in 3 tot 4 min. goudbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2
Halveer de dadels en verwijder de pitten. Meng de helft van de bananen in de blender samen met de dadels, havermelk, kaneelpoeder en havermout tot er een gladde substantie ontstaat.
3
Geen blender? Pureer dan de ingrediënten in een maatbeker met een staafmixer.
4
Bak ondertussen de noten goudbruin in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak in stukjes.
5
Schenk het mengsel in de kommen en garneer met de overige gebakken banaan, stukjes noot en ahornsiroop.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via