Strapatsada: traditioneel Grieks eiergerecht met tomaten en feta
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Strapatsada: traditioneel Grieks eiergerecht met tomaten en feta

Strapatsada is een traditioneel Grieks eiergerecht met tomaten en feta. De combinatie van frisse kruiden en zoute feta geeft een mediterrane touch aan het gerecht. In Griekenland wordt het gerecht de hele dag door en zelfs koud geserveerd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept strapatsada: traditioneel grieks eiergerecht met tomaten en feta

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in partjes. Hak de dille, bieslook en peterselie fijn.
2
Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. op laag vuur. Voeg de stukjes tomaat toe en bak 4 min. mee.
3
Breek de eieren boven de pan en laat al omscheppend 5 min. stollen. Verdeel over de borden, verkruimel de feta boven het ei en garneer royaal met de verse kruiden. Serveer met platbrood.
Portium_cava_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij Strapatsada met feta: Cava

Cava is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het aanbod van mousserende wijnen. Deze meestal droge bruisende wijn wordt volgens dezelfde methode gemaakt als bijvoorbeeld champagne en is veelal afkomstig uit het Spaanse Penedes.

Deze heerlijke rosé variant van Portium is een uitstekende begeleider van een lichtvoetig lunchgerecht als deze. De frisse zuren en het lichtrode fruit sluiten uitstekend aan bij de smaken van tomaat en feta. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?