In samenwerking met:
Aardappelsalade met asperges, prei en Hollandse garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Aardappelsalade met asperges, prei en Hollandse garnalen

Een typisch Nederlands gerecht: aardappelsalade! Deze versie bevat ook nog eens andere typische Hollandse ingrediënten: witte asperges, prei en Hollandse garnalen. Een heerlijke salade voor het voorjaar.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept aardappelsalade met asperges, prei en hollandse garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm en kook in water in 15 min. gaar. Giet af en laat uitstomen in een vergiet.
2
Snijd ondertussen de prei in flinterdunne halve ringen, doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Maak de asperges schoon en snijd in flinterdunne schuine plakjes. Doe de prei en asperge samen in een ruime kom. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers uit. Meng het sap en rasp goed door de prei en asperge en breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Snijd de dille fijn en meng samen met de aardappel door de groenten in de kom. Schep de mayonaise, yoghurt en garnalen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: vervang de Hollandse garnalen door in blokjes gesneden vegetarische kaas.

De lekkerste aardappelsalades op een rijtje

Zo’n heerlijke goedgevulde aardappelsalade is ideaal als bijgerecht, als lunchgerecht of lekker voor bij de barbecue. Het doet het altijd goed, je kan eindeloos variëren met ingrediënten en het is ook nog eens makkelijk om te maken! Dus laat die kant-en-klare aardappelsalades achterwege en ga aan de slag met een van onze heerlijke recepten.

Voor de vegetariërs onder ons is deze aardappelsalade met bosui en kappertjes een aanrader. Door chips toe te voegen aan het geheel krijgt het een crunchy touch. Ook fijn: het staat in 15 minuten al op tafel. Liever wat vlees in je aardappelsalade? Probeer dan deze romige aardappelsalade met verse rozemarijn en spekjes. Het klassieke recept krijgt zo een lekkere twist door de krachtige smaak van verse rozemarijn en de zoute smaak van de knapperige spekjes. Beide salades zijn heerlijk voor bij de barbecue of voor bij een uitgebreid diner.

Aardappelsalade kan je ook als hoofdgerecht maken. Zo gaan we in dit recept voor aardappelsalade met venkel, rode ui en visfrietjes. Serveer met een zelfgemaakte dillemayonaise en je hebt een smaakvol en budgetproof recept. Deze aardappel-zalmsalade is ook een aanrader voor het diner. We maken de salade op Zweedse wijze met een frisse dressing van mayonaise, dille, bosui, augurken, mosterd en sour cream. Voeg eventueel wat mierikswortel toe voor wat meer pit en je hebt een heerlijke maaltijd voor op een zomerse dag!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Weekdieren
  • Mosterd
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via