Romige Aardappelsalade Met Verse Rozemarijn En Spekjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Romige aardappelsalade met verse rozemarijn en spekjes

Aardappelsalade is ideaal als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue of tijdens een uitgebreid diner. Wij geven dit klassieke gerecht een heerlijke twist. De krachtige smaak van rozemarijn maakt een waar feestje van deze aardappelsalade, zeker in combinatie met de zoute smaak van de knapperige spekjes.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept romige aardappelsalade met verse rozemarijn en spekjes

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Snijd de aardappels in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Kook ze beetgaar gedurende 8 à 10 min.
2
Bak de spekjes uit in een koekenpan. Giet af door een zeef en vang het vet op in de pan.
3
Snipper de ui en de knoflook en hak de rozemarijn fijn. Bak dit in de pan met het vet van de spekjes en laat dit 5 min. zacht stoven. Blus af met slagroom en laat 5 à 10 min op middelhoog vuur inkoken totdat het slagroommengsel de dikte van yoghurt heeft.
4
Laat het geheel afkoelen totdat het lauwwarm is en voeg de yoghurt en mayonaise toe.
5
Snijd de bieslook fijn en houdt een kwart hiervan apart ter garnering. Voeg de overige bieslook samen met de aardappelblokjes en spekjes toe aan het yoghurtmengsel en meng goed door elkaar tot een aardappelsalade. Garneer met de apart gehouden bieslook.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Mosterd
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via