Aardappelsalade Met Venkel, Rode Ui En Visfrietjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Aardappelsalade met venkel, rode ui en visfrietjes

Een aardappelsalade is lekker als bijgerecht tijdens een barbecue, maar het kan ook heel goed als hoofdgerecht. In dit recept maken we een aardappelsalade met venkel, rode ui en een mayonaise-yoghurtsaus. Serveer met visfrietjes en een zelfgemaakte dillemayonaise en je hebt een budgetvriendelijk gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept aardappelsalade met venkel, rode ui en visfrietjes

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Was de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Zet in een pan net onder water. Kook de aardappelen in 10 min. beetgaar.
2
Snijd ondertussen de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd in dunne plakjes met behulp van een mandoline of kaasschaaf. Pel de rode ui en snijd in halve ringen.
3
Snijd de bieslook in fijne ringen. Pluk de dille en hak grof. Bak de visfrietjes volgens aanwijzingen op de verpakking.
4
Meng de mayonaise, yoghurt en mosterd. Roer de helft van de dille door de helft van de saus en zet apart.
5
Giet de aardappelen af en laat even uitstomen. Meng de aardappel, venkel en rode ui met de rest van de mayonaise-yoghurtsaus (zonder dille). Strooi vlak voor serveren de bieslook en de dille over de aardappelsalade.
6
Serveer de aardappelsalade met visfrietjes en dillemayonaise.

Alles wat je wilt weten over rode aardappelen

Rode aardappelen zijn vastkokende aardappelen met, zoals de naam al doet vermoeden, een roodachtige schil. Deze aardappelen hebben felgekleurd vruchtvlees dat varieert van rood tot paars.

Wat deze aardappelen onderscheidt van andere aardappelen is dat ze niet alleen aantrekkelijk zijn vanwege hun kleur, maar ook omdat ze vaak een iets zoetere smaak hebben dan de traditionele aardappelen. Ze zijn vol en romig van smaak, heerlijk om te verwerken in een romige aardappelsalade. Dit komt omdat ze een hoger gehalte aan suikers bevatten, wat bijdraagt aan hun opvallende kleur en smaak.

Rode aardappelen zijn ook gezonder dan traditionele aardappelen omdat ze een hoger gehalte aan antioxidanten en vitamines hebben, met name vitamine C en B6. Bovendien hebben ze een lager zetmeelgehalte dan gewone aardappelen, waardoor ze een betere keuze zijn voor mensen die op hun koolhydraatinname letten.

In de keuken kunnen rode aardappelen op verschillende manieren worden bereid, zoals gekookt, gebakken, geroosterd of gepureerd. Ze zijn een kleurrijke en smaakvolle manier om variatie aan te brengen in traditionele aardappelgerechten en bieden een unieke en gezonde draai aan veel favoriete recepten, zoals bij deze aardappelsalade!

Meer ideeën voor aardappelsalades

Probeer naast dit recept ook eens een aardappelsalade met ei en groene asperges. We combineren de zachte smaak van ei en aardappel met de frisse smaak van de dillesaus. Voeg voor een knapperige touch Cheesepops toe. Ook het proberen waard: romige aardappelsalade met verse rozemarijn en spekjes. De krachtige smaak van rozemarijn maakt een feestje van deze aardappelsalade! Zeker in combinatie met de knapperige, zoute spekjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via