Appel karamel cake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Appel karamel cake

Deze appel karamel cake is een heerlijke traktatie met zachte stukjes appel en een lekkere zoete karamelsaus. Perfect voor bij de koffie of thee, of lekker als dessert. Eenvoudig te maken en altijd een succes!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Appel karamel cake

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ronde bakvorm in met 10 gr ongezouten roomboter.
2
Schil de appels en snijd in plakjes. Laat 175 gr ongezouten roomboter smelten totdat het goudbruin begint te kleuren. Dit duurt zo’n 5 min. Let op: laat de ongezouten roomboter niet verbranden.
3
Voeg de kristalsuiker en ongezouten roomboter toe aan de keukenmachine en mix dit tot de kristalsuiker helemaal is opgenomen. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door. Voeg de tarwebloem, het bakpoeder, het zout en de kaneel toe en mix tot een egaal cakebeslag.
4
Stort het beslag in de bakvorm. Verdeel de appel plakjes in een rondje boven op het cakebeslag. Bak de cake voor 40 tot 45 min. in de oven. Laat de cake helemaal afkoelen.
5
Verwarm ondertussen de bebogeen pasta in een pannetje en verdeel over de cake.

(Cup)cakes om zelf te maken

Krijg je bezoek over de vloer of heb je zelf lekkere trek én zin om iets te bakken? Ga aan de slag met een lekkere cake of maak cupcakes! De appel karamel cake in dit recept is heerlijk voor deze tijd van het jaar, want nu zijn de appels op hun best. Maar je kan natuurlijk aan de slag met tal van verschillende makkelijke en lekkere recepten. Wij zetten hieronder 4 van onze favorieten op een rijtje!

We trappen af met deze red velvet cupcakes. Deze cupcakes zijn echt een plaatje en wanneer je vrienden of familie op bezoek krijgt, is dit ontzettend leuk om te serveren bij de koffie of thee! Red velvet ken je vast en zeker van de welbekende red velvet taart, maar wij maken er deze keer eenpersoons cupcakes van. Zo heb je een ‘taartje’ helemaal voor jezelf! Andere overheerlijke cupcakes zijn deze tiramisu cupcakes. Het bekendste Italiaanse dessert, maar dan verwerkt in een smaakvolle cupcake. Nadat je de cupcakes gemaakt hebt en ze in de oven staan, maak je een mengsel van mascarpone, kristalsuiker, espresso en vanillesuiker. Dit verdeel je over de afgebakken cupcakes en vervolgens top je ze af met cacao. Dat is pas genieten!

Liever een grote cake maken die je gezellig met z’n allen deelt? Favorieten van Eatertainment zijn de sticky toffee cake en deze chocoladecake met ganache. Beide cakes zijn lekker zoet (zoals een cake wat ons betreft hoort te zijn!) en bestaan uit verschillende smaken en texturen. Voor welke (cup)cake duik jij binnenkort de keuken in?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via