Bananenbowl Met Pangranola En Blauwe Bessen
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bananenbowl met pangranola en blauwe bessen

Als ontbijt of tussendoor, deze bananenbowl met zelfgemaakte pangranola en blauwe bessen is een absolute winnaar. Liever een andere topping? Vervang de blauwe bessen dan eens door stukjes appel of kiwi!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept bananenbowl met pangranola en blauwe bessen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Smelt de boter in een kleine koekenpan op laag vuur. Voeg de havermout, pecannoten, kokosrasp, kaneel en ahornsiroop toe en roer dit door elkaar. Bak ongeveer 10 min. op laag vuur en blijf in de tussentijd roeren en/of omschudden. Wanneer het lekker gaat geuren, is de pangranola klaar.
2
Strooi de granola op een bord om af te laten koelen. Zo wordt de granola extra krokant.
3
Houd een paar plakjes banaan apart ter decoratie en laat ontdooien. Mix de rest van de bevroren banaan en yoghurt in een keukenmachine in ongeveer 30 sec tot een dikke, romige massa. Liever iets dunner? Voeg dan nog een klein scheutje water toe.
4
Schep het banaan-kwarkmengsel in een kom en top af met de pangranola, blauwe bessen en plakjes banaan.

*Gebruik een goede kwaliteit keukenmachine. Mocht je alleen een staafmixer met maalbakje hebben? Haal de banaan dan 10 minuten eerder uit de vriezer zodat het alvast iets zachter kan worden.

Online workshop

Foodie Eefje van EEFSFOOD leert je in een live workshop deze heerlijke bananenbowl met zelfgemaakte granola en blauwe bessen maken. Check de workshop via de video.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via