Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte en bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Digestives in de foodprocessor en voeg de gesmolten ongezouten boter toe. Mix opnieuw tot een plakkerig geheel. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.
2
Doe ondertussen de roomkaas samen met de suiker, het vanille-extract, de bloem en slagroom in een kom en mix in de keukenmachine tot een glad mengsel zonder klontjes. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan een garde. Voeg één voor één de eieren toe en daarna de eidooier. Zorg dat je pas een nieuw ei toevoegt, als de vorige is opgenomen in het beslag.
3
Verdeel het mengsel over de springvorm en schuif de cheesecake voor 40 min. in het midden van de oven. De bovenkant van de taart wordt dus donker en als je de taart uit de oven haalt, is de binnenkant nog wiebelig. Dit hoort zo!
4
Laat de cheesecake 1 uur afkoelen in de springvorm. Zet de springvorm 1 uur in de koelkast om verder af te koelen. Verwijder de springvorm en snijd in stukken.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.