Rode Wijnsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Rode wijnsaus

Deze rode wijnsaus is een echte klassieker bij rood vlees zoals biefstuk of rosbief. Leren hoe je zo’n saus maakt kan je natuurlijk het beste van een echte chef! Chef on a Mission Jeroen van Oijen weet alles van de lekkerste klassieke sauzen. Met dit recept maak je een heerlijke rode wijnsaus.

Jeroen gebruikt kalfsjus, oftewel jus de veau. Het kost iets meer werk om de rode wijnsaus zelf te maken, maar dit is het meer dan waard! Met dit recept maak je ongeveer 200 ml rode wijnsaus.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jeroen van Oijen

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept rode wijnsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verhit 15 gr ongezouten roomboter in een steelpan. Pel en snijd de sjalot fijn en fruit glazig in de pan. Voeg de rode wijn, tijm, laurierblad en gekneusde zwarte peper toe en kook tot de helft in. Voeg de jus de veau toe en kook tot de helft in, afhankelijk van de kwaliteit van de jus de veau. Tip: als de smaak goed is, maar de dikte nog niet, dan kun je het een beetje inbinden met aardappelzetmeel aangelegd met koud water.
2
Haal de saus van het vuur en breng eventueel op smaak met zout. Snijd de overige ongezouten roomboter in blokjes en voeg toe aan de saus. Blijf de pan walsen tot de boter is vermengd met de saus. Gebruik eventueel een garde.

Serveertip: serveer de klassieke rode wijnsaus met gebakken biefstuk, gebraden rosbief, een runderrollade, gegrilde entrecote of ribeye.

Aan de slag met een klassieke rode wijnsaus

Je hebt het vast wel eens geproefd in een restaurant wanneer je een lekker mals stukje vlees bestelde: klassieke rode wijnsaus. Een rode wijnsaus is een klassieke saus uit de Franse keuken, gemaakt op basis van boter, bouillon en natuurlijk rode wijn. Het past vooral goed bij vleesgerechten zoals malse biefstuk of gegrilde entrecote, maar het is ook heerlijk om te serveren bij wild vlees zoals hert of gevogelte zoals eend. Hierdoor is het een onmisbare saus bij veel kerst recepten.

Het maken van rode wijnsaus is niet iets dat je iedere dag doet, maar met dit recept van Chef on a Mission Jeroen van Oijen is het makkelijk om te maken! Je bent er ook geen uren tijd aan kwijt, dus het is het zeker waard om eens te maken. Voor een goede rode wijnsaus kan je het beste een stevige rode wijn gebruiken. Dit betekent niet dat je het duurste van het duurste nodig hebt voor een smaakvolle saus. Tip: kies een rode wijn die je zelf ook lekker vindt om op te drinken, je proeft de rode wijn namelijk zeker terug in de saus!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Sauzen & smeersels
Cuisine
Frans
Soort
Sauzen
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via