Deze rode wijnsaus is een echte klassieker bij rood vlees zoals biefstuk of rosbief. Leren hoe je zo’n saus maakt kan je natuurlijk het beste van een echte chef! Chef on a Mission Jeroen van Oijen weet alles van de lekkerste klassieke sauzen. Met dit recept maak je een heerlijke rode wijnsaus.
Jeroen gebruikt kalfsjus, oftewel jus de veau. Het kost iets meer werk om de rode wijnsaus zelf te maken, maar dit is het meer dan waard! Met dit recept maak je ongeveer 200 ml rode wijnsaus.
Serveertip: serveer de klassieke rode wijnsaus met gebakken biefstuk, gebraden rosbief, een runderrollade, gegrilde entrecote of ribeye.
Je hebt het vast wel eens geproefd in een restaurant wanneer je een lekker mals stukje vlees bestelde: klassieke rode wijnsaus. Een rode wijnsaus is een klassieke saus uit de Franse keuken, gemaakt op basis van boter, bouillon en natuurlijk rode wijn. Het past vooral goed bij vleesgerechten zoals malse biefstuk of gegrilde entrecote, maar het is ook heerlijk om te serveren bij wild vlees zoals hert of gevogelte zoals eend. Hierdoor is het een onmisbare saus bij veel kerst recepten.
Het maken van rode wijnsaus is niet iets dat je iedere dag doet, maar met dit recept van Chef on a Mission Jeroen van Oijen is het makkelijk om te maken! Je bent er ook geen uren tijd aan kwijt, dus het is het zeker waard om eens te maken. Voor een goede rode wijnsaus kan je het beste een stevige rode wijn gebruiken. Dit betekent niet dat je het duurste van het duurste nodig hebt voor een smaakvolle saus. Tip: kies een rode wijn die je zelf ook lekker vindt om op te drinken, je proeft de rode wijn namelijk zeker terug in de saus!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment