Birria Stoofvlees
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Birria taco’s

Birria taco’s zijn echte smaakbommetjes uit de Mexicaanse keuken. In de taco’s proef je langzaam gegaard rundvlees in een rijke, pittige saus gemaakt van tomaat, pepers en specerijen. Het kost wat tijd om het recept klaar te maken, maar geloof ons, het resultaat is meer dan de moeite waard!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Birria taco’s

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
5u 0min
Totale tijd
5u 35min
Kookmodus
1
Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi met peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Haal uit de pan en zet apart.
2
Pel en snijd ½ van de ui in ringen. Pel en hak de knoflook grof. Snijd de tomaten in partjes. Halveer de jalapeño en rode peper en verwijder de zaadlijsten. Bak de ui, knoflook, tomaten, jalapeño en rode peper in het bakvet 5 min. op middelhoog vuur.
3
Voeg de chipotle pasta, komijnpoeder en gerookte paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Doe het mengsel in een blender of gebruik een staafmixer en pureer tot een gladde saus.
4
Schenk de saus in de pan. Voeg de runderbouillon en appelazijn toe en breng aan de kook. Leg het vlees terug in de pan, zet het vuur laag en laat 5 uur zachtjes stoven met de deksel schuin op de pan, tot het vlees uit elkaar valt.
5
Bereid ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie grof. Snijd de limoen in partjes. Pel en snijd de overige ui fijn.
6
Garneer het stoofvlees met de ui, peterselie en limoen. Serveer met de tortilla’s.

Wat zijn birria taco’s?

Birria taco’s zijn een traditioneel gerecht uit Mexico. Om precies te zijn maistortilla’s gevuld met gestoofd rundvlees. Het vlees wordt gekookt in een saus met allerlei specerijen. Denk aan pepers, komijn, paprikapoeder en andere kruiden. Door het langzame garen trekken alle smaken extra goed in het vlees. Absoluut genieten!

Nog meer stoofvlees recepten

Recepten met stoofvlees zijn ideaal voor in de herfst en de winter. De ingrediënten zorgen voor een echte smaakexplosie en halen direct de warmte in huis. De voorbereiding kost even wat tijd, maar hierna hoef je eigenlijk alleen maar te wachten en kan je tussendoor gewoon wat anders doen. Heb je na deze birria taco’s inspiratie nodig voor andere stoofvlees recepten? Bekijk dan hier al onze stoofpotje recepten. Van vegetarische stoofpotjes tot recepten met vlees of vis, de keuze is reuze. Denk bijvoorbeeld aan deze klassieke stoofvlees met verse friet. Een authentiek stoofvlees recept waar het hele gezin zeker van gaat genieten! Wanneer het stoofvlees staat te pruttelen op het vuur, ruik je de geur door het hele huis. Heerlijk! Een andere klassieker is de Indonesische rendang. Het vlees wordt gegaard in een kruidige saus van onder andere kurkuma, komijnpoeder, laos en sambal, waardoor elke hap vol diverse smaken zit.

Liever een vegetarisch recept? Dan is deze vegan auberginehachee met aardappelpuree een aanrader. Normaal vormt rundvlees de basis van een hachee, maar in deze variant gaan we voor aubergine en paddenstoelen. Qua structuur lijkt gestoofde aubergine en paddenstoelen erg veel op draadjesvlees. Een lekker recept en dan ook nog geheel vegetarisch.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via