Birria taco’s zijn echte smaakbommetjes uit de Mexicaanse keuken. In de taco’s proef je langzaam gegaard rundvlees in een rijke, pittige saus gemaakt van tomaat, pepers en specerijen. Het kost wat tijd om het recept klaar te maken, maar geloof ons, het resultaat is meer dan de moeite waard!
Birria taco’s zijn een traditioneel gerecht uit Mexico. Om precies te zijn maistortilla’s gevuld met gestoofd rundvlees. Het vlees wordt gekookt in een saus met allerlei specerijen. Denk aan pepers, komijn, paprikapoeder en andere kruiden. Door het langzame garen trekken alle smaken extra goed in het vlees. Absoluut genieten!
Recepten met stoofvlees zijn ideaal voor in de herfst en de winter. De ingrediënten zorgen voor een echte smaakexplosie en halen direct de warmte in huis. De voorbereiding kost even wat tijd, maar hierna hoef je eigenlijk alleen maar te wachten en kan je tussendoor gewoon wat anders doen. Heb je na deze birria taco’s inspiratie nodig voor andere stoofvlees recepten? Bekijk dan hier al onze stoofpotje recepten. Van vegetarische stoofpotjes tot recepten met vlees of vis, de keuze is reuze. Denk bijvoorbeeld aan deze klassieke stoofvlees met verse friet. Een authentiek stoofvlees recept waar het hele gezin zeker van gaat genieten! Wanneer het stoofvlees staat te pruttelen op het vuur, ruik je de geur door het hele huis. Heerlijk! Een andere klassieker is de Indonesische rendang. Het vlees wordt gegaard in een kruidige saus van onder andere kurkuma, komijnpoeder, laos en sambal, waardoor elke hap vol diverse smaken zit.
Liever een vegetarisch recept? Dan is deze vegan auberginehachee met aardappelpuree een aanrader. Normaal vormt rundvlees de basis van een hachee, maar in deze variant gaan we voor aubergine en paddenstoelen. Qua structuur lijkt gestoofde aubergine en paddenstoelen erg veel op draadjesvlees. Een lekker recept en dan ook nog geheel vegetarisch.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment