Stoofvlees met verse friet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Stoofvlees met verse friet

Stoofvlees met verse friet, wie wil dat nou niet? Er is niets zo lekker als de geur van stoofvlees die door je huis verspreidt wanneer het op het vuur staat te pruttelen. Eatertainer Chefke Luc heeft een klassiek recept voor je klaarstaan, mét verse frietjes!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept stoofvlees met verse friet

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 30min
Kookmodus
1
Snijd het vlees in grote vierkanten. Verhit de ongezouten roomboter en olijfolie in een grote (stoof)pan met een dikke bodem op hoog vuur en bak het vlees in delen aan in de pan. Het is belangrijk dat het vlees een mooi kleurtje krijgt, maar de binnenkant goed rood en mals blijft. Haal het vlees uit de pan.
2
Pel en snipper de ui en knoflook en voeg toe aan de (stoof)pan. Fruit 3 min. aan en voeg de tomatenpuree toe. Bak 1 min. mee en blus af met het bier. Verwarm 2 min. mee. Voeg het vlees samen met de runderbouillon, tijm, rozemarijn en laurier toe en breng aan de kook.
3
Wanneer het geheel kookt, zet de pan op laag vuur zodat het rustig pruttelt. Besmeer de ontbijtkoek met mosterd en voeg toe aan de pan. Laat het vlees 3 uur pruttelen zonder deksel, zodat het vocht verdampt en de stoof indikt. Zorg ervoor dat het vlees niet aanbakt en voeg zo nodig een klein beetje bouillon toe.
4
Verwarm ondertussen de frituurpan met frituurolie voor op 150°C. Was de aardappelen en snijd in de vorm van frietjes. Frituur de friet voor 6 min., haal uit de pan en verwarm de frituurpan voor op 180°C. Voeg de friet toe en frituur 6 min. goudbruin en krokant.
5
Serveer het stoofvlees met de verse friet.

Tip: in plaats van sukadelappen kan je ook runderriblappen gebruiken.

Bereidingstip: wanneer het stoofvlees de hele dag op het vuur staat, wordt het vlees nóg malser! Zorg ervoor dat het vlees niet aanbakt en voeg zo nodig een klein beetje bouillon toe.

Heerlijke winterse recepten voor de druilerige dagen

De winter is de perfecte tijd om te genieten van hartverwarmende gerechten die comfort en smaak bieden. Klassieke stamppot recepten, geurige soep recepten en rijke stoofpotjes recepten zijn onmisbaar in de koude maanden. Met heerlijke ingrediënten vol van smaak brengen deze gerechten gezelligheid naar de eettafel. Ook fijn: stamppotten worden vaak gemaakt met groenten uit het seizoen! Scheelt je weer wat in de portemonnee.

Stamppot is een typisch Hollands wintergerecht en biedt eindeloze variatiemogelijkheden. Denk aan de klassieke stamppot boerenkool met rookworst, of probeer eens een zoete aardappelstamppot met halloumi voor een moderne twist, een heerlijk zoete aardappel recept. Andere populaire opties zijn hutspot met winterwortel en ui, of andijviestamppot met een pittige mosterddressing. Stamppotten zijn niet alleen heerlijk, maar ook snel en makkelijk te maken.

Een dampende kom soep is ideaal om jezelf op te warmen op een koude winterdag. Klassieke erwtensoep, boordevol spliterwten en rookworst, is een echte winterfavoriet. Daarnaast zijn rijke tomatensoep, romige pompoensoep of een gevulde groentesoep heerlijke keuzes. Soepen zijn veelzijdig en kunnen zowel als voorgerecht, lunchgerecht of lichte avondmaaltijd worden geserveerd.

Dol op stoofpotjes? Probeer dan een van onze recepten! Denk aan een klassieke rundvleesstoofpot met rode wijn en laurier, of een stoofschotel met bokbier en zoetzure pompoen. Vegetarische stoofschotels met linzen, wortel en pompoen zijn ook een smaakvolle optie. Stoofpotjes laten de smaken samenkomen en maken van elke maaltijd een feestje. Heb je een slowcooker in huis? Maak eens sukadelappen uit de slowcooker.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via