Print opties

Sluiten

Birria taco’s

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
5u 0min
Totale tijd
5u 35min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi met peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Haal uit de pan en zet apart.
2
Pel en snijd ½ van de ui in ringen. Pel en hak de knoflook grof. Snijd de tomaten in partjes. Halveer de jalapeño en rode peper en verwijder de zaadlijsten. Bak de ui, knoflook, tomaten, jalapeño en rode peper in het bakvet 5 min. op middelhoog vuur.
3
Voeg de chipotle pasta, komijnpoeder en gerookte paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Doe het mengsel in een blender of gebruik een staafmixer en pureer tot een gladde saus.
4
Schenk de saus in de pan. Voeg de runderbouillon en appelazijn toe en breng aan de kook. Leg het vlees terug in de pan, zet het vuur laag en laat 5 uur zachtjes stoven met de deksel schuin op de pan, tot het vlees uit elkaar valt.
5
Bereid ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie grof. Snijd de limoen in partjes. Pel en snijd de overige ui fijn.
6
Garneer het stoofvlees met de ui, peterselie en limoen. Serveer met de tortilla’s.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.