Rendang
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Rendang

Rendang is een klassiek Indonesisch stoofgerecht, bekend om zijn rijke smaak en zachte textuur. Het vlees wordt langzaam gegaard in een kruidige saus, waardoor het mals wordt. Serveer met gestoomde rijst voor een eenvoudige maar smaakvolle maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept rendang

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 30min
Totale tijd
4u 0min
Kookmodus
1
Snijd de riblappen in grote stukken en kruid met peper en zout. Pel en snijd de rode ui in halve ringen en pel en snijd de knoflook fijn.
2
Verwarm de olie in een braadpan en bak de riblappen rondom bruin. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak een paar min. mee. Breng op smaak met de sambal, komijn, kurkuma, laos en gemalen citroengras.
3
Voeg het water en runderbouillonblokje toe. Zorg ervoor dat al het vlees onder water staat. Laat dit voor 3,5 uur op laag vuur sudderen met de deksel op de pan. Haal de deksel voor het laatste half uur van de pan zodat de saus indikt.
4
Haal het vlees uit de pan en gebruik twee vorken om het vlees uit elkaar te trekken. Voeg het vlees weer toe aan de pan. Voeg de kokosroom toe en roer goed door. Hak de koriander grof en garneer de rendang met koriander.

Een malse en smaakvolle stoofschotel uit Indonesië

Rendang is een Indonesisch gerecht dat wereldwijd bekend staat om zijn diepe, kruidige smaak en rijke textuur. Oorspronkelijk afkomstig uit West-Sumatra, wordt rendang vaak gezien als een culinaire trots van de Minangkabau-cultuur. Het gerecht is ontstaan als een manier om vlees lang houdbaar te maken in een tropisch klimaat, dankzij de combinatie van specerijen en langdurig stoven in kokosmelk. Tegenwoordig is rendang een favoriet voor velen wanneer ze zin hebben in een lekker stoofpotje. Heb je een slowcooker in huis? Maak dan eens deze Indonesische redang daging uit de slowcooker. De slowcooker neemt het werk van je over, waardoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Wel zo fijn wanneer je geen zin hebt om te koken!

Hoewel traditioneel gemaakt met rundvlees, zijn er verschillende varianten van rendang die inspelen op smaak en beschikbaarheid van ingrediënten. Rendang daging, de klassieke versie met rundvlees, is het meest geliefd. Andere populaire opties zijn rendang ayam (met kip), rendang kambing (met geitenvlees) en zelfs vegetarische rendang, waarbij tempeh, pulled oats, jackfruit of paddenstoelen als vleesvervanger dienen. Je kan ook rendang maken van rode kool. Elke variant behoudt de kenmerkende rijke smaak, dankzij de mix van kruiden zoals kurkuma, galangal, knoflook, chilipepers en koriander.

Rendang wordt vaak geserveerd met gestoomde witte rijst, maar ook met kleefrijst of lontong (geperste rijstcake) is het heerlijk. Voeg wat groenten zoals boontjes of atjar toe voor een frisse tegenhanger. Rendang is meer dan een gerecht; het is een smaakvolle reis naar de Indonesische cultuur, perfect voor wie houdt van kruidige, aromatische gerechten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via