In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bloemkool mac and cheese

Heerlijk comfort food, dát is mac and cheese! Dit is zo’n maaltijd die wij iedere dag wel zouden kunnen verorberen. We voegen er in dit recept lekker veel groenten aan toe in de vorm van bloemkool en tomaten. Gegarandeerd genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept bloemkool mac and cheese

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in roosjes van 2 cm. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in parten. Rasp de Parmezaanse kaas en oude kaas grof. Snijd de peterselie fijn.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta 5 min. korter dan de aanwijzingen op de verpakking. Haal de pasta uit de pan en bewaar 1 soeplepel pastawater.
3
Meng het pastawater met de groentebouillontablet, melk, Parmezaanse kaas, knoflook, oude kaas en de helft van de peterselie. Zorg dat de kaas helemaal gesmolten is.
4
Meng de pasta, tomaten en bloemkool door de saus, breng op smaak met peper en zout en verdeel over een ovenschaal.
5
Plaats de ovenschaal 25 min. in de oven tot het gerecht goudbruin kleurt. Verdeel de rest van de peterselie erover en serveer.

Waar komt mac and cheese vandaan?

Mac and cheese, ook wel macaroni and cheese genoemd, is een populair gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten. Hoewel het tegenwoordig als een Amerikaans comfort food wordt beschouwd, heeft het een interessante geschiedenis die teruggaat tot Europa.

De oorsprong van mac and cheese kan worden herleid tot de Italiaanse pasta met kaassaus. In de 14e eeuw werd al melding gemaakt van gerechten met pasta en kaas in Italiaanse kookboeken. Deze vroege versies van mac and cheese waren waarschijnlijk eenvoudig en bestonden uit gekookte pasta met gesmolten kaas.

Na verloop van tijd brachten Europese immigranten, waaronder de Engelsen, het gerecht naar Amerika. Thomas Jefferson, de derde president van de Verenigde Staten, staat bekend om zijn liefde voor pasta en kaas en wordt vaak genoemd als degene die mac and cheese populair heeft gemaakt in Amerika. Hij ontdekte het gerecht tijdens een reis naar Italië en bracht het concept terug naar de Verenigde Staten.

In de loop der jaren is mac and cheese veranderd, waarbij verschillende regio’s en koks hun eigen draai aan het gerecht hebben gegeven. Tegenwoordig is het een geliefde klassieker in de Amerikaanse keuken en wordt het op verschillende manieren bereid, variërend van eenvoudige huisgemaakte versies tot decadente varianten met verschillende kazen, kruiden en toppings.

Variëren met mac and cheese

Wil je naast deze mac and cheese met bloemkool ook eens andere varianten proberen? Kies voor een luxe variant en ga voor de Mac ’n Cheese Deluxe met (rivier)kreeft of ga voor de Mac ’n Cheese met vijgen, honing en rucola.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via