Heerlijk comfort food, dát is mac and cheese! Dit is zo’n maaltijd die wij iedere dag wel zouden kunnen verorberen. We voegen er in dit recept lekker veel groenten aan toe in de vorm van bloemkool en tomaten. Gegarandeerd genieten!
Mac and cheese, ook wel macaroni and cheese genoemd, is een populair gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten. Hoewel het tegenwoordig als een Amerikaans comfort food wordt beschouwd, heeft het een interessante geschiedenis die teruggaat tot Europa.
De oorsprong van mac and cheese kan worden herleid tot de Italiaanse pasta met kaassaus. In de 14e eeuw werd al melding gemaakt van gerechten met pasta en kaas in Italiaanse kookboeken. Deze vroege versies van mac and cheese waren waarschijnlijk eenvoudig en bestonden uit gekookte pasta met gesmolten kaas.
Na verloop van tijd brachten Europese immigranten, waaronder de Engelsen, het gerecht naar Amerika. Thomas Jefferson, de derde president van de Verenigde Staten, staat bekend om zijn liefde voor pasta en kaas en wordt vaak genoemd als degene die mac and cheese populair heeft gemaakt in Amerika. Hij ontdekte het gerecht tijdens een reis naar Italië en bracht het concept terug naar de Verenigde Staten.
In de loop der jaren is mac and cheese veranderd, waarbij verschillende regio’s en koks hun eigen draai aan het gerecht hebben gegeven. Tegenwoordig is het een geliefde klassieker in de Amerikaanse keuken en wordt het op verschillende manieren bereid, variërend van eenvoudige huisgemaakte versies tot decadente varianten met verschillende kazen, kruiden en toppings.
Wil je naast deze mac and cheese met bloemkool ook eens andere varianten proberen? Kies voor een luxe variant en ga voor de Mac ’n Cheese Deluxe met (rivier)kreeft of ga voor de Mac ’n Cheese met vijgen, honing en rucola.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment