Bloemkool is voor veel mensen een smakelijke groente. Een groente die ook rijk is aan vitamine C. Wanneer de bloemkool zo vers mogelijk wordt bereid, blijven de vitamines en de smaak het best behouden. Er is een enorme keus aan overheerlijke bloemkool recepten. Is bloemkool een van je lievelingsgroenten? Dan hebben wij goed nieuws! We hebben allerlei verschillende bloemkool recepten voor je klaar staan. Zo kun jij iedere week een ander gerecht met bloemkool erin op tafel zetten. Welk gerecht met bloemkool ga jij als eerst uitproberen?
Probeer allemaal verschillende gerechten met bloemkool en kom erachter wat jij het lekkerste bloemkool recept vindt. Kies voor een makkelijk te bereiden recept, bijvoorbeeld de bloemkoolsalade. Wil je toch liever een gerecht met iets meer uitdaging? Ga dan voor de Teriyaki kippenvleugels met bloemkool. Bloemkool is een prima vleesvervanger, probeer dit eens uit in het recept bloemkool tikka masala met naantosti’s. Wist je al dat er ook bloemkool pizzabodems bestaan? De pompoenpizza met abrikozenjam is bijvoorbeeld gemaakt van een bloemkool pizza bodem, smullen maar!
Wij houden van bloemkoolgerechten uit de oven! De oven tovert de bloemkool namelijk om tot een knapperige, goudbruine groente en zorgt dat de smaak en frisheid wordt gehouden. Ga aan de slag met de ovenschotel bloemkool-room met gehakt. Een Hollandse ovenschotel die maar 10 minuten voorbereiding nodig heeft. Of wat dacht je van nacho’s, Daar zijn we toch dol op? Probeer deze verantwoorde bloemkool nacho’s. Perfect voor een gezonde vegetarische avond.
Kerrie is een mengsel van specerijen dat veel gebruikt wordt in de keuken. Het is een lekkere smaaktoevoeging aan je maaltijd. De lekkere smaak van kerrie combineren met je favoriete groente: bloemkool? Wie wil dat nou niet? Maak een van de heerlijke bloemkool recepten met kerrie. Kies voor de bloemkool-kerriesoep als voorgerecht, tussengerecht of voor de lunch. Maak de lekkere bloemkoolcurry met rode linzen als hoofdgerecht.
Zin in een heerlijke kom soep? Wat dacht je van een romige bloemkoolsoep? De toegevoegde tofu in het recept zorgt ervoor dat de soep heerlijk romig en zacht wordt. Of wat dacht je van de bloemkool-kerriesoep met geroosterde bloemkool? Te serveren als voorgerecht, tussengerecht of lekker bij de lunch! Met welke bloemkoolsoep ga jij aan de slag?
Wil jij graag je recepten koolhydraatarm? Ook dit kun je combineren met bloemkool. Kies bijvoorbeeld voor een van onze bloemkoolrijst recepten. De poké bowl met bloemkoolrijst en tonijnsalade is bijvoorbeeld één van onze favorieten. Dit bloemkool recept is hartstikke lekker en is ook nog eens snel te bereiden. Een echte aanrader dus om snel eens te gaan testen. Of ga aan de slag met de gersooterde bloemkool met bechamelsaus, ontzettend lekker en koolhydraatarm. Buiten deze favoriet hebben we natuurlijk nog meer koolhydraatarme recepten voor jullie klaar staan.
Is bloemkool je favoriete groente? Dan hebben we goed nieuws voor je! De calorieën in bloemkool zijn namelijk erg laag. Deze groente bevat maar 24,9 kcal. De perfecte groente om een lekker en gezond recept mee te bereiden. Kies een van de gezonde bloemkool recepten. Kies voor de kruidige nasi van bloemkoolrijst of voor gebakken bloemkool met appel en brie.
Broccoli en bloemkool zijn twee veelzijdige groenten die zich goed lenen voor verschillende soorten gerechten. Beide groenten zijn enorm makkelijk te roosteren in de oven, maar zijn ook op allerlei andere manieren te bereiden. Zowel bloemkool als broccoli zijn rijk aan vezels, mineralen en vitamines. Wat wil je dan nog liever dan een gerecht met deze twee gezonde en lekkere groenten in één? Probeer de steak au poivre! Een heerlijk stukje vlees, ook wel pepersteak genoemd, dat wordt geserveerd met broccoli en bloemkool uit de oven en opgebakken aardappelen. Ga zelf aan de slag!
Heb jij toch meer zin in een ovenschotel die lekker en simpel is? Verwerk bloemkool in een ovenschotel! Maak de Hollandse ovenschotel met gehakt van bloemkool-room. Dit recept voor deze bloemkool schotel heeft maar een korte voorbereiding nodig voordat deze overheerlijke schotel de oven in gaat. Dit wordt gegarandeerd smullen!
Bloemkool moet je ongeveer 8 tot 10 minuten koken voordat het beetgaar is. Wil je checken of de bloemkool gaar is? Prik met een vork in het steeltje om te voelen of het niet meer helemaal hard is. Bloemkool stomen is ook mogelijk, hierbij is de stoomtijd bij 100 graden 6-8 minuten. Het bereiden van bloemkool neemt dus helemaal niet zoveel tijd in beslag en zo is het een makkelijke groente om te bereiden.
Bloemkool invriezen is heel goed mogelijk. Je kunt zowel gekookte als verse bloemkool bewaren in de vriezer. De gekookte bloemkool even laten afkoelen en daarna kun je de bloemkool invriezen.
Een meest gestelde vraag bij een groente is: hoe lang blijft het goed? Verse bloemkool is in de koelkast zeker drie dagen houdbaar. Zodra je het loof om de kool laat, dan blijft de bloemkool tot een week houdbaar. Gekookte bloemkool bederft wel sneller. Dit is maar een of twee dagen in de koelkast houdbaar.
Om bloemkool te stomen, snijd je de groenten in kleine roosjes. Plaats een stoommandje boven kokend water en leg de roosjes erin. Dek af en stoom gedurende 5-7 minuten tot ze zacht zijn, maar nog steeds knapperig. Ten slotte voeg je een snufje peper en zout toe en het stomen van je bloemkool is klaar voor een lekkere maaltijd!