Brioche Buns Steak Liggend Low Res NIEUW
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Brioche buns met steak en gekarameliseerde ui

Klaar voor een portie pure verwennerij? Maak dan deze brioche buns met kruidige stukjes biefstuk, gekarameliseerde ui en een plak kaas. Serveer met friet en een fris biertje en je hebt de ideale snack voor op de vrijdagavond. Geniet ervan!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept brioche buns met steak en gekarameliseerde ui

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Begin met het karamelliseren van de ui. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Verwarm ½ van de boter op laag vuur en voeg de uiringen toe. Laat geduldig 15 min. op laag vuur karamelliseren en roer af en toe met een houten lepel.
2
Snijd de biefstuk in fijne reepjes. Verhit in een andere pan de overige boter en bak de stukjes biefstuk in ongeveer 5 min. gaar. Voeg de sojasaus, gerookte paprikapoeder en zwarte peper toe en roer nog 1 min. door elkaar.
3
Snijd het groen van de stengels bosui en snipper fijn.
4
Halveer de briochebroodjes en besmeer elke onderste helft met de mayonaise. Leg daar het vlees op en verdeel de cheddarkaas erover. Verdeel de gekarameliseerde uien en wat groen van de bosui erover. Leg de bovenste helft brioche op het geheel en serveer onmiddellijk.

De lekkerste recepten met brioche

Deze brioche buns met steak en gekarameliseerde ui zijn natuurlijk comfort food bij uitstek. Een heerlijke maaltijd voor in het weekend, maar eigenlijk zouden wij hier iedere dag van de week wel van kunnen genieten! Een ander heerlijk burger recept met brioche buns is dit pittig broodje hamburger met komkommer. We voegen een pittige touch toe aan de hamburgers door sambal toe te voegen in de pan tijdens het bakken. De brioche buns beleggen we vervolgens met sriracha mayonaise, atjar, komkommerlinten en de hamburgers en we serveren de goedbelegde burgers met zoete aardappelfriet.

Naast brioche buns om heerlijke broodjes burger mee te maken, kennen we brioche natuurlijk ook in de zoete variant. Heb je al eens zelf brioche gemaakt? Deze brioche met frambozen maak je zelf gemakkelijk thuis. Superleuk én lekker om eens te proberen! Daarnaast kan je natuurlijk met kant-en-klaar briochebrood allerlei lekkere recepten maken. Wat dacht je van deze gevulde French toast? Heerlijk om de zondag mee te starten. Met dit recept maak je wentelteefjes van het briochebrood: enorm luchtig, zoet én heel lekker met aardbeien en lemon curd. Als toetje is deze mini broodpudding met lemon curd en aardbeien echt een aanrader. Al in 25 minuten serveer je de broodpudding op tafel! Een ander lekker dessert is dit geroosterd briochebrood met zomerfruit en mascarpone. Een echte guilty pleasure waarbij hoogstwaarschijnlijk iedereen zijn vingers aflikt! En het meest ideale is dat dit nagerecht in een kwartiertje op tafel staat. Ideaal, want na een heerlijk diner heeft toch niemand meer zin om lang in de keuken te staan voordat het toetje geserveerd kan worden?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via