Wil je indruk maken op je gasten, of gewoon iets mega lekkers op tafel zetten? Met tonijntartaar zit je zeker goed! Ga voor een goede (sashimi)kwaliteit tonijn voor het mooiste resultaat. Dit is mooi donker van kleur en bevat geen pezen. Ideaal dus voor een frisse tonijntartaar. Top af met romige avocado, frisse mango en pittige wasabimayonaise en prikkel al je smaakpapillen.
Tartaar is een gerecht dat bestaat uit rauw gemalen of gehakt vlees of vis, op smaak gebracht met kruiden, specerijen en andere smaakmakers. Twee bekende varianten van tartaar zijn steaktartaar en tonijntartaar. Beide varianten van tartaar zijn populair in restaurants over de hele wereld vanwege hun heerlijke smaak en textuur. Het is belangrijk om te weten dat tartaar rauw vlees of vis bevat en daarom moet het met de juiste hygiënische maatregelen worden bereid. Het is ook belangrijk dat het vlees of vis zo vers mogelijk is. Kies in de supermarkt dan ook voor vlees of vis met een goede kleur of haal het vlees bij de slager en de vis bij de visboer.
Steaktartaar is gemaakt van rauw rundvlees, meestal van het middenstuk van de ossenhaas. Het vlees wordt fijngehakt en gemengd met ingrediënten zoals sjalotjes, kappertjes, mosterd, Worcestershiresaus en eidooier. Het wordt vaak geserveerd met toast, frietjes of een salade. Steaktartaar is een populair gerecht in de Franse keuken en wordt vaak geserveerd als voorgerecht. In dit recept voor steak tartare gebruiken we biefstuk, wat heel fijn wordt gesneden. Fris dankzij de toevoeging van appel en tuinkers en natuurlijk mag het rauwe ei niet ontbreken.
Tonijntartaar wordt gemaakt van verse tonijn, die in kleine blokjes wordt gesneden en op smaak wordt gebracht met ingrediënten zoals avocado, limoensap, sojasaus en sesamolie. Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht of als lichte koolhydraatarme maaltijd. Tonijntartaar is een gezonde keuze, rijk aan eiwitten en omega-3 vetzuren. Probeer naast dit lekkere, maar makkelijke recept voor tonijntartaar ook eens deze variant: papadums met tonijntartaar. De knapperige pannenkoek beleggen we met tonijntartaar en appel als frisse tegenhanger.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment