Tonijntartaar Met Avocado, Mango En Wasabimayonaise 0017 Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tonijntartaar met avocado, mango en wasabimayonaise

Wil je indruk maken op je gasten, of gewoon iets mega lekkers op tafel zetten? Met tonijntartaar zit je zeker goed! Ga voor een goede (sashimi)kwaliteit tonijn voor het mooiste resultaat. Dit is mooi donker van kleur en bevat geen pezen. Ideaal dus voor een frisse tonijntartaar. Top af met romige avocado, frisse mango en pittige wasabimayonaise en prikkel al je smaakpapillen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tonijntartaar met avocado, mango en wasabimayonaise

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de tonijn in blokjes van 1,5 cm. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en voeg toe aan de tonijn. Voeg de sojasaus en sesamolie toe. Meng goed door en bewaar gekoeld.
2
Schil de mango en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadjes van de rode peper en hak fijn. Pers het sap uit de limoen. Meng de mango met de rode peper en de helft van het limoensap.
3
Snijd de avocado in blokjes van 1 cm. Meng de avocado met de rest van het limoensap. Meng de mayonaise met de kookroom en wasabipasta. Snijd de bosui in dunne ringen.
4
Verdeel de avocado over de steekringen en druk licht aan. Verdeel hierop de mango, druk licht aan. Verdeel de tonijntartaar op de mango en druk licht aan. Verwijder de steekring.
5
Maak het gerecht af met de ringen bosui, zwarte sesamzaadjes en wasabimayonaise.

Ga voor chique, ga voor tartaar

Tartaar is een gerecht dat bestaat uit rauw gemalen of gehakt vlees of vis, op smaak gebracht met kruiden, specerijen en andere smaakmakers. Twee bekende varianten van tartaar zijn steaktartaar en tonijntartaar. Beide varianten van tartaar zijn populair in restaurants over de hele wereld vanwege hun heerlijke smaak en textuur. Het is belangrijk om te weten dat tartaar rauw vlees of vis bevat en daarom moet het met de juiste hygiënische maatregelen worden bereid. Het is ook belangrijk dat het vlees of vis zo vers mogelijk is. Kies in de supermarkt dan ook voor vlees of vis met een goede kleur of haal het vlees bij de slager en de vis bij de visboer.

Steaktartaar is gemaakt van rauw rundvlees, meestal van het middenstuk van de ossenhaas. Het vlees wordt fijngehakt en gemengd met ingrediënten zoals sjalotjes, kappertjes, mosterd, Worcestershiresaus en eidooier. Het wordt vaak geserveerd met toast, frietjes of een salade. Steaktartaar is een populair gerecht in de Franse keuken en wordt vaak geserveerd als voorgerecht. In dit recept voor steak tartare gebruiken we biefstuk, wat heel fijn wordt gesneden. Fris dankzij de toevoeging van appel en tuinkers en natuurlijk mag het rauwe ei niet ontbreken.

Tonijntartaar wordt gemaakt van verse tonijn, die in kleine blokjes wordt gesneden en op smaak wordt gebracht met ingrediënten zoals avocado, limoensap, sojasaus en sesamolie. Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht of als lichte koolhydraatarme maaltijd. Tonijntartaar is een gezonde keuze, rijk aan eiwitten en omega-3 vetzuren. Probeer naast dit lekkere, maar makkelijke recept voor tonijntartaar ook eens deze variant: papadums met tonijntartaar. De knapperige pannenkoek beleggen we met tonijntartaar en appel als frisse tegenhanger.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via