Op zoek naar een heerlijk voorgerecht dat ook nog eens geheel vegetarisch is? Ga dan aan de slag met deze tomatentartaar! Een simpel, maar lekker gerechtje. Je snijdt de ingrediënten in kleine blokjes, mixt alles met elkaar en doet het vervolgens in een serveerring op een bordje. Wanneer je de ring weghaalt, heb je een prachtig voorgerecht! Maak het geheel af met basilicum en genieten maar!
Tomatentartaar is een vegetarische variant van de klassieke steak tartaar, waarbij fijngesneden, ontvelde en ontpitte tomaten worden gemengd met smaakvolle ingrediënten zoals uien, kappertjes, kruiden en een vinaigrette. Het resultaat is een fris en smaakvol gerecht dat vaak wordt geserveerd als voorgerecht van een uitgebreid diner of als lichte maaltijd met een lekker salade recept ernaast. En het voordeel is dat de tomatentartaar ook nog eens koolhydraatarm is! Naast de vegetarische tomatentartaar en klassieke steak tartaar kan je ook kiezen voor een variant met vis. Denk aan een zalmtartaar of tonijntartaar.
Wanneer je een uitgebreid diner op de planning hebt staan, wat serveer je dan allemaal? Als voorgerecht kan je kiezen voor de tomatentartaar, gevolgd door een smakelijk hoofdgerecht. Wat dacht je van een knapperig flammkuchen recept? Het is makkelijk, kost je niet te veel tijd en het is gewoonweg lekker! Ook hier kan je eindeloos variëren qua ingrediënten. Van vis, vlees of vegetarisch, de keuze is reuze. Kies bijvoorbeeld voor deze kleurrijke plaattaart met rode biet en brie, geheel vegetarisch! Of ga voor vis en maak deze flammkuchen met zalm en groene asperges. Liever vlees? Ga voor een twist en maak deze flammkuchen met pulled chicken en wortel.
Als toetje raden we deze crêpes suzette met sinaasappel-karamelsaus aan, een heerlijk pannenkoeken recept dat perfect is als dessert. Deze chocolade crêpes-taart met kokosyoghurt is ook erg lekker als dessert. Net even wat anders dan de normale desserts, maar heerlijk van smaak!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment