Tomatentartaar 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Tomatentartaar

Op zoek naar een heerlijk voorgerecht dat ook nog eens geheel vegetarisch is? Ga dan aan de slag met deze tomatentartaar! Een simpel, maar lekker gerechtje. Je snijdt de ingrediënten in kleine blokjes, mixt alles met elkaar en doet het vervolgens in een serveerring op een bordje. Wanneer je de ring weghaalt, heb je een prachtig voorgerecht! Maak het geheel af met basilicum en genieten maar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tomatentartaar

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Ontvel de tomaten en snijd in kleine blokjes. Pel en hak de sjalot fijn. Hak de kappertjes en ⅔ van de basilicum fijn. Mix de tomaten, sjalot, kappertjes, basilicum, balsamicoazijn, mosterd en wat peper en zout in een kom.
2
Zet een serveerring op een bord en doe hier een portie tomatentartaar in. Druk aan en verwijder de ring. Herhaal voor de overige porties.
3
Pluk de blaadjes van de overige basilicum. Garneer de tomatentartaar met de basilicum.

Wat is tomatentartaar?

Tomatentartaar is een vegetarische variant van de klassieke steak tartaar, waarbij fijngesneden, ontvelde en ontpitte tomaten worden gemengd met smaakvolle ingrediënten zoals uien, kappertjes, kruiden en een vinaigrette. Het resultaat is een fris en smaakvol gerecht dat vaak wordt geserveerd als voorgerecht van een uitgebreid diner of als lichte maaltijd met een lekker salade recept ernaast. Naast de vegetarische tomatentartaar en klassieke steak tartaar kan je ook kiezen voor een variant met vis. Denk aan een zalmtartaar of tonijntartaar.

Wat serveer je na de tomatentartaar?

Wanneer je een uitgebreid diner op de planning hebt staan, wat serveer je dan allemaal? Als voorgerecht kan je kiezen voor de tomatentartaar, gevolgd door een smakelijk hoofdgerecht. Wat dacht je van een knapperig flammkuchen recept? Het is makkelijk, kost je niet te veel tijd en het is gewoonweg lekker! Ook hier kan je eindeloos variëren qua ingrediënten. Van vis, vlees of vegetarisch, de keuze is reuze. Kies bijvoorbeeld voor deze kleurrijke plaattaart met rode biet en brie, geheel vegetarisch! Of ga voor vis en maak deze flammkuchen met zalm en groene asperges. Liever vlees? Ga voor een twist en maak deze flammkuchen met pulled chicken en wortel.

Als toetje raden we deze crêpes suzette met sinaasappel-karamelsaus aan, een heerlijk pannenkoeken recept dat perfect is als dessert. Deze chocolade crêpes-taart met kokosyoghurt is ook erg lekker als dessert. Net even wat anders dan de normale desserts, maar heerlijk van smaak!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?