aziatische steak tartaar
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat vis

Aziatische steak tartaar

Steak tartaar Frans? In dit recept geven we ‘m juist een Aziatisch tintje. Dat doen we niet alleen door smaakmakers als sojasaus en mirin, maar ook door toppings als kroepoek en limoen. Van een lekkere twist op een klassieker gesproken… Dit wil je proberen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept aziatische steak tartaar

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de biefstuk met een scherp mes in hele fijne stukjes. Doe de stukjes in een mengkom en voeg de sojasaus, mirin en sesamolie toe. Halveer de limoen en pers het sap van ½ van de limoen uit in de kom. Snijd de overige limoen in partjes en zet apart. Schep het vlees met de smaakmakers goed door elkaar.
2
Verkruimel de kroepoek en roer door de sesamzaadjes. Ris de blaadjes van de Thaise basilicum.
3
Plaats de serveerringen op de borden en verdeel het vleesmengsel over de ringen. Breek de eieren en vang de eidooiers op in een halve eierschaal (de eiwitten kun je weggooien of gebruiken voor een ander recept). Leg per serveerring één eidooier in het schaaltje op het vlees. Decoreer de Aziatische steak tartaar met de kroepoek-sesamcrumble, de Thaise basilicum en een partje limoen.

Smaakvolle Aziatische voorgerechten

Krijg je vrienden of familie over de vloer en ga je een uitgebreid diner voorbereiden? Kies eens voor Aziatisch als thema! De Aziatische steak tartaar is een heerlijk gerechtje om dit Aziatische diner mee te starten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer smakelijke opties.

Eet je liever vis dan vlees? Probeer dan deze tonijntartaar met avocado, mango en wasabimayonaise. Kies voor tonijn van goede kwaliteit en meng dit met limoenrasp, sojasaus en sesamolie. De tonijntartaar bouw je vervolgens achtereenvolgens op met avocado, mango en tonijn en top je af met zelfgemaakte wasabimayonaise, bosui en zwarte sesamzaadjes. Op en top Aziatisch genieten!

Een ander heerlijk voorgerecht met vlees is deze beef tataki salade met avocado en krokante gember. Het ziet er spectaculair uit en het is echt ontzettend lekker! Gebruik ook hiervoor vlees van goede kwaliteit dat je haalt bij de slager, omdat de binnenkant rauw blijft. Na het kort aanbakken snijd je het vlees in dunne plakjes en serveer je het met avocado, komkommer, koriander, rode peper, ponzu en krokante gember. Ontzettend veel smaakmakers die heel mooi samenkomen!

De laatste tip: wonton met paddenstoelen en chili olie. Wontons zijn ontzettend leuk om zelf te maken! Je maakt ze met wonton deegvellen die je vervolgens vult met allerlei dingen die jij lekker vindt. In dit recept kiezen we voor een heerlijk paddenstoelenmengsel met shitake in de hoofdrol. Lekker om te serveren als voorgerecht, maar ook een echte showstopper op de borrelplank! Verras jij jouw gasten binnenkort met dit extreem lekkere zelfgemaakte hapje?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via