Steak tartaar Frans? In dit recept geven we ‘m juist een Aziatisch tintje. Dat doen we niet alleen door smaakmakers als sojasaus en mirin, maar ook door toppings als kroepoek en limoen. Van een lekkere twist op een klassieker gesproken… Dit wil je proberen!
Krijg je vrienden of familie over de vloer en ga je een uitgebreid diner voorbereiden? Kies eens voor Aziatisch als thema! De Aziatische steak tartaar is een heerlijk gerechtje om dit Aziatische diner mee te starten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer smakelijke opties.
Eet je liever vis dan vlees? Probeer dan deze tonijntartaar met avocado, mango en wasabimayonaise. Kies voor tonijn van goede kwaliteit en meng dit met limoenrasp, sojasaus en sesamolie. De tonijntartaar bouw je vervolgens achtereenvolgens op met avocado, mango en tonijn en top je af met zelfgemaakte wasabimayonaise, bosui en zwarte sesamzaadjes. Op en top Aziatisch genieten!
Een ander heerlijk voorgerecht met vlees is deze beef tataki salade met avocado en krokante gember. Het ziet er spectaculair uit en het is echt ontzettend lekker! Gebruik ook hiervoor vlees van goede kwaliteit dat je haalt bij de slager, omdat de binnenkant rauw blijft. Na het kort aanbakken snijd je het vlees in dunne plakjes en serveer je het met avocado, komkommer, koriander, rode peper, ponzu en krokante gember. Ontzettend veel smaakmakers die heel mooi samenkomen!
De laatste tip: wonton met paddenstoelen en chili olie. Wontons zijn ontzettend leuk om zelf te maken! Je maakt ze met wonton deegvellen die je vervolgens vult met allerlei dingen die jij lekker vindt. In dit recept kiezen we voor een heerlijk paddenstoelenmengsel met shitake in de hoofdrol. Lekker om te serveren als voorgerecht, maar ook een echte showstopper op de borrelplank! Verras jij jouw gasten binnenkort met dit extreem lekkere zelfgemaakte hapje?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment