Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocolade-karamel repen

Fijn: voor deze chocolade-karamel repen hoef je de oven helemaal niet te gebruiken. Door drie lagen in een bakvorm te stapelen en ze vervolgens voor een paar uur in de koelkast te zetten, trakteer je jezelf al op een goddelijk toetje voor bij de koffie. Zo makkelijk is het!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept chocolade-karamel repen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 15min
Kookmodus
1
Maal 250 gr van de speculoos koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt 2/3 van de boter met de speculaaspasta in een steelpannetje. Roer door elkaar en schep door de fijngemalen speculaas.
2
Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het speculaasmengsel uit op de bodem. Duw goed aan met een spatel tot een gelijkmatige, compacte laag en zet in de koelkast.
3
Doe de overige boter samen met de gecondenseerde melk in een steelpannetje en verwarm ongeveer 5 à 10 min. om te laten indikken. Schenk dit op de speculaasbodem en zet opnieuw in de koelkast.
4
Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is. Schenk de chocolade in de bakvorm en maak af met de overige speculoos koekjes. Zet minimaal 3 uur in de koelkast tot de repen helemaal zijn ingedikt.

De smakelijkste lekkernijen voor bij de koffie

Komen er dit weekend gasten over de vloer, maar heb je geen idee wat je kan serveren voor bij de koffie? Ben je klaar met de standaard biscuitjes of appeltaart uit de winkel? Duik zelf de keuken in en maak de lekkerste gebakjes of koekjes helemaal zelf! Dit is én veel lekkerder, én het is ook nog eens hartstikke leuk om te doen. Wij zetten heerlijke lekkernijen voor je op een rijtje:

Een plakje bananenbrood

Heb je overrijpe bananen op de fruitschaal liggen? Gooi ze niet weg, maar maak er een bananenbrood recept van! Je kan kiezen voor een basis bananenbrood, maar je kan er ook een gezond recept van maken met havermout en fruit, of ga los met chocolade. Eén ding is zeker: met bananenbrood zit je zeker goed!

Smeuïge kokosmakronen

Met maar 4 ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt én 10 minuten van je tijd maak je al kokosmakronen. Makkelijker gaat het niet worden! Na 10 minuten bereiden schuif je deze smaakvolle bolletjes de oven in. Laat ze nog even afkoelen op de bakplaat, dan krijg je een lekkere crispy buitenkant en een zachte binnenkant. Liever een twist? Maak dan deze chocolade kokosmakronen!

Heerlijke koekjes

Altijd lekker bij de koffie: koekjes! Vervang de biscuitjes eens voor zelfgebakken koekjes. Denk aan deze goddelijke Lotus cookies, frisse lemon curd koekjes of Italiaanse amaretti koekjes. Op zoek naar de ultieme guilty pleasure onder te koekjes? Maak dan triple chocolate cheesecake cookies! Elke smaak is gegarandeerd genieten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via