Maal 250 gr van de speculoos koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt 2/3 van de boter met de speculaaspasta in een steelpannetje. Roer door elkaar en schep door de fijngemalen speculaas.
2
Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het speculaasmengsel uit op de bodem. Duw goed aan met een spatel tot een gelijkmatige, compacte laag en zet in de koelkast.
3
Doe de overige boter samen met de gecondenseerde melk in een steelpannetje en verwarm ongeveer 5 à 10 min. om te laten indikken. Schenk dit op de speculaasbodem en zet opnieuw in de koelkast.
4
Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is. Schenk de chocolade in de bakvorm en maak af met de overige speculoos koekjes. Zet minimaal 3 uur in de koelkast tot de repen helemaal zijn ingedikt.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.