Chorizo Garnalenspiezen Met Bloemkool
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Bevat vlees

Chorizo-garnalenspiezen met bloemkool

Deze spiezen bewijzen dat je vis en vlees ook heel goed kunt combineren. De chorizo-garnalenspiezen worden in dit recept gebakken in een grillpan, maar je kan ze ook makkelijk op de barbecue bereiden. Lekker met kruidige bloemkoolroosjes en een romige puree.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept chorizo-garnalenspiezen met bloemkool

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkoolroosjes met de paprikapoeder, chilipoeder, komijn en olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 12 min. krokant in het midden van de oven.
2
Snijd de chorizo in 6 plakken van ongeveer 1 cm dik. Rijg 3 garnalen en 3 plakken chorizoworst om en om op de spies. Herhaal dit met de andere spies.
3
Snijd de bloemkool in grove roosjes en kook in 10 min. gaar in ruim water met een snufje zout. Giet af en maal in een keukenmachine met de boter, halfvolle melk, nootmuskaat, zout en peper tot een gladde puree.
4
Bak de chorizo garnalenspiezen in een hete grillpan in 10 min. aan beide kanten gaar en goudbruin. Halveer de citroen en gril de halve citroenen aan de binnenkant 5 min. mee.
5
Meng de Griekse yoghurt met de honing. Pers de knoflook uit en hak de bieslook fijn. Meng dit bij de yoghurt en honing tot een dip.
6
Hak de peterselie fijn. Serveer de chorizo garnalenspiesen met de bloemkoolpuree en pikante bloemkoolroosjes. Garneer met de gegrilde citroen, knoflook-yoghurtdip en peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Schaaldieren
  • Sulfiet
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via