Gegrilde Zalm Spies
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gegrilde zalm spies

Vis, aardappelen en groente, maar dan net even anders! In dit recept combineren we gegrilde zalm spiezen met zoete aardappelpuree en romaine sla. De zalm en sla kun je niet alleen in een grillpan grillen, maar ook prima op de (winter)barbecue.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept gegrilde zalm spies

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Schil de zoete aardappelen, snijd in grove stukken en kook gaar in ca. 25 min.
2
Bestrooi de zalmfilets aan beide kanten met peper en zout. Snijd de zalm in blokjes en grill gaar in een grillpan. Snijd de limoen in schijfjes. Rijg een stukje zalm om en om met een schijfje limoen op een satéprikker tot de prikker vol zit. Herhaal dit bij de overige spiezen.
3
Pers de citroen uit. Halveer de kroppen romaine sla in de lengte en smeer in met olijfolie en citroensap. Grill de sla aan beide kanten ongeveer 3 min. totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
4
Giet de zoete aardappels af en prak fijn. Voeg de melk en roomboter toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Pluk de blaadjes van het takje koriander. Maak het bord op met de zalmspiesen, romaine sla, zoete aardappelpuree en top af met blaadjes koriander.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Sulfiet
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via