Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 10min
1
Meng sojasaus, 2/5 van de honing, 2/3 van de olie, knoflook, een derde van het limoensap en de -rasp, peper en zout in een kom en marineer hierin de kipblokjes minimaal 30 minuten.
2
Snijd de paprika’s in blokjes. Rijg de kip met de paprika aan de prikkers en gril de spiesen in een grillpan óf op de barbecue in 8-10 minuten goudbruin. Keer de spiesen regelmatig.
3
Verhit voor de mangosalsa de resterende olie olie in een sauspan en fruit de rode ui 1 minuut aan. Voeg rode peper en gember toe en bak deze kort mee. Doe de helft van de mango samen met 3 el honing en het water bij de uien, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen, tot de mango zacht is.
4
Haal van het vuur, laat iets afkoelen en meng de rest van de mango, de rest van het limoensap en de -rasp en de koriander erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Koolhydraatarm
Vrij van vis
Soort
Barbecue
Voorkeuren
Bevat kip
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via