Kip Paprikaspiesen Met Mangosalsa
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip-paprikaspiesen met mangosalsa

Mango, een heerlijk zoet-aromatische steenvrucht die perfect gebruikt kan worden voor zoete én hartige toepassingen. Zo ook verwerkt in een salsa bij deze gegrilde kip-paprikaspiesen. Makkelijk te bereiden in de grillpan, maar nog lekkerder van de barbecue. Week de prikkers van tevoren eerst een uurtje in koud water, dan branden ze niet aan.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept kip-paprikaspiesen met mangosalsa

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Meng sojasaus, 2/5 van de honing, 2/3 van de olie, knoflook, een derde van het limoensap en de -rasp, peper en zout in een kom en marineer hierin de kipblokjes minimaal 30 minuten.
2
Snijd de paprika’s in blokjes. Rijg de kip met de paprika aan de prikkers en gril de spiesen in een grillpan óf op de barbecue in 8-10 minuten goudbruin. Keer de spiesen regelmatig.
3
Verhit voor de mangosalsa de resterende olie olie in een sauspan en fruit de rode ui 1 minuut aan. Voeg rode peper en gember toe en bak deze kort mee. Doe de helft van de mango samen met 3 el honing en het water bij de uien, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen, tot de mango zacht is.
4
Haal van het vuur, laat iets afkoelen en meng de rest van de mango, de rest van het limoensap en de -rasp en de koriander erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via