WSM Pasta Rosso Conchiglioni Ovenschotel Met Ricotta 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Conchiglioni ovenschotel met ricotta

Laat jezelf verrassen door deze conchiglioni ovenschotel met een vulling van Pecorino kaas, ricotta, spinazie en pijnboompitten! Het ovenschotel recept zit boordevol smaken dankzij de pasta rosso kruiden, wat zorgt voor een prikkeling van de smaakpapillen bij iedere hap!  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Conchiglioni ovenschotel met ricotta

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de Pecorino op een grove rasp.
2
Meng de ricotta met de spinazie, ½ van de pijnboompitten en ½ van de Verstegen WSM Pasta Rosso en pureer dit met een staafmixer tot een geheel. Schep het ricotta spinazie mengsel in een spuitzak.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de conchiglioni pasta 5 min. korter dan de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
4
Meng ondertussen de overige Verstegen WSM Pasta Rosso door de cherrytomaten saus en verdeel over een ovenschaal. Vul de conchiglioni pasta met het ricotta spinazie mengsel en verdeel over de saus. Verdeel de geraspte Pecorino over de ovenschaal en plaats 20 min. in de oven. Verdeel de laatste 5 min. de overige pijnboompitten over de conchiglioni pastaschotel.
5
Haal de conchiglioni pastaschotel uit de oven en serveer.

Variatietip: verdeel ter garnering nog extra basilicumblaadjes over de pastaschotel. 

Lekkere pasta recepten uit de oven 

Wij zijn dol op een goed pasta recept! Je kan het natuurlijk maken zoals gewoonlijk, maar je kan het ook in een ovenschaal maken en zo hop, de oven in schuiven. Deze conchiglioni ovenschotel met ricotta is bijvoorbeeld een aanrader om te maken. Na 15 minuten gaat de pastaschotel de oven in en is het nog even wachten tot het gerecht klaar is. Dan kan jij ondertussen de tafel dekken, of gewoon met een glas wijn genieten van een relax momentje. 

Andere heerlijke pasta ovenschotels om eens te proberen zijn een macaroni ovenschotel met gehakt, makkelijk én snel gemaakt, deze gnocchi ovenschotel met groene pesto en groenten als spinazie en cherrytomaten, en deze gnocchi ovenschotel met prei en champignons. Een klassiek lasagne recept mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken!  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via