Print opties

Sluiten

Cranberry kaneeltaartjes met karamel

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Volledig recept bekijken
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Voeg de cranberry’s, de helft van de Verstegen Kaneel (heel), de el suiker en het water toe aan een pan en kook 10 min. op middelhoog vuur tot een compote. Let op dat de compote niet droog kookt, voeg anders wat water toe. Zet de compote apart.
2
Voeg voor de karamel de overige suiker, het water en de resterende Verstegen Kaneel (heel) toe aan een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Let op dat de suiker niet verbrandt. Beweeg de pan heen en weer, maar roer niet met een lepel! Laat de suiker smelten en donkerbruin worden. Voeg vervolgens de slagroom toe. Let op: de massa gaat nu borrelen en komt omhoog. Blijf voor 2 min. draaien met de pan om de suiker en room te mengen. Voeg vervolgens de boter en het zout toe. Roer door met een lepel en zet het vuur uit.
3
Vet de vormen in met olie. Rol het kant-en-klare deeg uit en snijd er 4 cirkels uit die net iets groter zijn dan de taartvormen. Bekleed de vormen met het deeg. Verdeel vervolgens 2 el karamel over de bodem van de taart en voeg 2 el cranberrycompote toe.
4
Steek (of snijd als je geen steekvormen hebt) uit het resterende deeg sterren uit van verschillende formaten en versier hier de taarten mee. Kluts het ei en bestrijk de sterren hiermee.
5
Plaats de taartjes in de voorverwarmde oven en bak voor 30 min. of tot de taartjes gaar zijn. Haal de taartjes uit de oven en laat iets afkoelen.
6
Bestrooi de taartjes eventueel met wat poedersuiker bij serveren.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.