Dadel bark met pindakaas is een heerlijke, verantwoorde snack. De zachte dadels vormen de basis, met daarbovenop de pindakaas en een topping van chocolade. Een eenvoudig tussendoortje dat ook nog eens voedzaam is!
Houd jij van dadels? Deze zoete vrucht is afkomstig van de dadelpalm, een tweehuizige palm. De dadels groeien in trossen aan de vrouwelijke bomen en de vrucht vind je terug in de harde pit. Daarom is de dadel een steenvrucht! Rondom november en december worden de dadels geoogst en vervolgens kan je ze vers of gedroogd nuttigen. Met dadels kan je alle kanten op! Zo kan je het verwerken in een lekkere smoothie voor het ontbijt, omtoveren tot dadelspread voor op je brood of voor een ander lunch recept en je kan het verwerken in tal van hoofdgerechten. Dadels zijn ook heerlijk als tussendoortje, zo los uit de hand, maar je kan het ook toevoegen aan diverse tussendoortjes.
Zo gebruiken we dadels als basis voor deze dadel bark, een verantwoord en gezond recept! We rollen de dadels plat en in één groot geheel, toppen het af met pindakaas, gesmolten chocolade, gehakte pecannoten, pistachenoten en gedroogde cranberries en maken het compleet met een snufje grof zeezout. Vervolgens zet je de bark in de koelkast, zodat het geheel goed hard wordt en je het gemakkelijk in stukken kan breken. Heb je geen dadels in huis? Probeer dan eens een variant met banaan!
In een bananenbrood recept kan je ook dadels verwerken, zoals in dit swirl bananenbrood. De dadels snijden we in stukjes en voegen we toe aan het beslag, waardoor je bij iedere hap geniet van een zoet stukje dadel. Deze heerlijke havermout bonbons maken we ook compleet met wat dadels. De dadel is samen met de havermout de basis van de bonbons, die we compleet maken met verschillende soorten chocolade, fruit, kokos en pistachenoten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment