dan dan noedels
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Dandan noedels

Dit gerecht is streetfood uit China en gemaakt van specifieke dandan noedels. Noedels met pittig gehakt, geserveerd met chili- en sesamolie. De combinatie tussen pittig en zoet is klassiek in dit gerecht. In deze variant is ook gebruik gemaakt van bimi en paksoi.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept dandan noedels

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Hak de paksoi in grove stukken. Verwarm de bouillon in een pan en voeg de bimi toe zodra het kookt. Kook de bimi in 6 min. beetgaar. Voeg de laatste 2-3 min. de paksoi en noedels toe.
2
Snijd de bosuitjes in ringen en zet apart.
3
Meng het gehakt met de Chinese vijfkruidenpoeder en chilivlokken in een mengkom en breng verder op smaak met wat zout.
4
Bak het gehakt in een droge koekenpan bruin en krokant. Voeg de pittige chilisaus en honing toe en schep 1-2 min. om.
5
Meng in een kommetje sojasaus, sesamolie en chili-olie. Haal de groenten en noedels uit de bouillon en roer de soja-chilidressing door de groenten en noedels. Verdeel over de borden.
6
Garneer de noedels met het gebakken gehakt en de bosuitjes.
7
Extra pittig? Bestrooi de noedels dan met chilivlokken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via