Draadjesvlees Met Aardappelen En Rode Kool 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Draadjesvlees met aardappelen en rode kool

Haalt draadjesvlees bij jou ook herinneringen van vroeger op? Deze heerlijke stoof serveer je met gekookte aardappelen en rode kool. Een heerlijk winters gerecht, precies zoals oma hem vroeger maakte! Lekker mals, langzaam gegaard stoofvlees wat helemaal niet moeilijk is om te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept draadjesvlees met aardappelen en rode kool

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de boter in een pan en voeg hier de runderriblappen aan toe. Bak ze rondom aan, haal uit de pan en leg even apart. Houd het vuur aan.
2
Pel en snipper de ui en fruit aan in dezelfde pan waarin net de runderriblappen zijn aangebakken. Voeg de bouillon toe samen met de laurierblaadjes, takjes tijm en kruidnagel. Breng aan de kook.
3
Voeg de runderriblappen samen met de ontbijtkoek, het paprikapoeder, de mosterd en azijn toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Roer door en laat 2 uur stoven totdat het vlees uit elkaar valt in draadjes.
4
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en kook ze in 15 min. gaar. Verwarm de rode kool volgens de aanwijzingen op de pot.
5
Verwijder de takjes tijm, laurierblaadjes en kruidnagel uit het vlees. Verdeel over de borden en serveer met de gekookte aardappelen en rode kool.

Comfortfood bij uitstek: draadjesvlees

Draadjesvlees, ook wel bekend als stoofvlees, is een heerlijk gerecht dat in veel huishoudens geliefd is vanwege zijn smaakvolle en smelt-in-de-mond textuur. Dit gerecht, dat vaak wordt bereid met rundvlees, is een klassieker in de Nederlandse keuken en wordt vaak geserveerd met aardappelen, groenten als rode kool en een rijke jus, frietjes of zelfs met risotto. Het maken van draadjesvlees is helemaal niet moeilijk en is één van de makkelijke recepten op Eatertainment, het vergt alleen wat tijd.

Het geheim van goed draadjesvlees zit in de langzame bereiding en het gebruik van de juiste ingrediënten. Om te beginnen heb je mals rundvlees nodig, zoals sukadelappen of riblappen. Het vlees wordt eerst in blokjes gesneden of in zijn geheel bruin gebakken in een beetje boter of olie. Dit zorgt voor een heerlijke smaak en kleur aan het gerecht.

Na het aanbraden van het vlees, voeg je gesneden uien, knoflook en specerijen zoals laurierblaadjes, kruidnagel en peperkorrels toe. Vervolgens gaat er vocht bij, meestal runderbouillon of rode wijn, om het vlees langzaam te laten stoven. Het geheel wordt afgedekt en suddert op laag vuur gedurende enkele uren. Tijdens dit proces breekt het collageen in het vlees af, waardoor de karakteristieke ‘draadjes’ ontstaan en het vlees ongelooflijk mals wordt.

Draadjesvlees is comfortfood bij uitstek en is ideaal voor gezellige familiediners of speciale gelegenheden. Het is een gerecht dat warmte en traditie uitstraalt en dat velen met plezier associëren met de Nederlandse keuken. Naast dit stoofgerecht zijn er nog meer lekkere stoofpotjes recepten. Van een Andalusische kip stoofschotel en een zalmstoofpot tot een vegetarische Italiaanse stoofpot, er is genoeg om te proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via