In samenwerking met:
Rode Kool Steak Met Zoete Aardappelpuree Lowres
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan
Vrij van vis

Rode kool steak met zoete aardappelpuree, linzen en gefrituurde peterselie

Met rode kool kan je zoveel meer dan je denkt! Maak er bijvoorbeeld eens rode kool steak van. De rode kool snijd je in dikke plakken en rooster je vervolgens in de oven. Feestelijk, kleurrijk en hartstikke voedzaam, ideaal voor een druilerige dag!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jonathan Karpathios

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept rode kool steak met zoete aardappelpuree, linzen en gefrituurde peterselie

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rode kool in plakken en bestrijk met 2/3 van de olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout. Rooster 30-45 min. in de oven tot het mooi bruin en krokant is geworden. Zet de oven uit en houd de kool warm in de oven. Pel en snijd de ui en knoflook fijn.
2
Breng ondertussen een pan met ruim water en zout aan de kook. Snijd de zoete aardappelen in gelijke stukken en kook in 15-20 min gaar. Giet af, maar gooi het kookwater niet weg.
3
Was ondertussen de linzen onder stromend water. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de linzen in 20 min. gaar.
4
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een pan tot het walmt. Voeg de peterselie toe en frituur ongeveer 30 sec. Laat uitlekken op keukenpapier.
5
Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper. Voeg wat kookvocht en de (haver)melk beetje bij beetje toe tot de puree lekker smeuïg is geworden. Breng op smaak met de tijm, peper en zout.
6
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de linzen met de ui en knoflook 5 min.
7
Schep de zoete aardappelpuree over de borden. Schep de linzen erbij en leg de rode kool erbovenop. Garneer met de gefrituurde peterselie.
Kookfabriek

Beleef de kookworkshop

Duik samen de keuken in en beleef een leerzame, lekkere en vooral gezellige middag tijdens de Bewust Lekker Kookworkshop! Samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek organiseren wij deze kookworkshop waarin je in teams 5 smaakvolle lunchgerechten én een heerlijk dessert bereid. Zo leer je heerlijke gerechten boordevol groenten en plantaardige eiwitten te maken en ontvang je tips & tricks van de chefs. Met deze kookworkshop word je zeker een ster in de keuken!

Tip: gebruik de restjes rode kool in zoetzuur of maak er een coleslaw van met reepjes wortel, stukjes appel, mayonaise en krokante walnoten.

Een veelzijdige wintergroente: rode kool

Rode kool is een heerlijke en voedzame wintergroente die niet alleen kleur toevoegt aan je maaltijd, maar ook boordevol gezondheidsvoordelen zit. Het seizoen van rode kool is meestal van september tot maart, waardoor het een ideale groente is voor warme wintergerechten. Wij geven je een aantal smakelijke tips!

  1. Gestoofde rode kool: een klassieker in vele huishoudens! Combineer het met appels, azijn, suiker en kruiden voor een smaakvolle stoofpot of een heerlijke stamppot.
  2. Salade met rode kool: rode kool maakt een salade helemaal af als je het aan ons vraagt! Zo ook in deze noedelsalade met pindadressing. Door de vele groenten is dit gerecht ideaal voor een lichte avondmaaltijd of voor de lunch.
  3. Hartige taart met rode kool: met rode kool kan je ook een heerlijke hartige taart De rode kool kruiden we met garam masala, laurierblad, kruidnagel en kaneel en de appel, wortel en rode ui maakt het gerecht compleet!
  4. Gegrilde rode kool: met vlees en vis maak je lekkere steaks, maar met groenten kan je ook heerlijke steaks maken! Zo ook met rode kool. Ga aan de slag met dit recept van rode kool steak met zoete aardappelpuree of probeer eens deze gegrilde rode kool met honing hazelnoten.
  5. Rode kool schotel: met rode kool maak je ook heerlijke ovengerechten. Denk aan deze vegetarische jachtschotel met rode kool, waarbij het stoofvlees wordt vervangen voor rode kool en vegetarisch kruimgehakt.

Met de veelzijdigheid van de rode kool kan je in de winterperiode alle kanten op. Probeer een van bovenstaande bereidingswijzen en ontdek de vele smaakvolle mogelijkheden met deze prachtige groente!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?